Fotbal - EURO 2020: Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va fi prezent în tribune la finala de pe Wembley

Fotbal - EURO 2020: Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va fi prezent în tribune la finala de pe Wembley

Preşedintele italian Sergio Mattarella va asista duminică în tribunele stadionului Wembley din Londra la finala EURO 2020 dintre Italia şi Anglia, transmite EFE.

Presa italiană a relatat că după finalizarea unor proceduri medicale, Mattarella va face deplasarea la Londra pentru a fi alături de Squadra Azzurra în tentativa de a câştiga al doilea ei titlu european după cel din 1968.

Conform presei italiene, nu va face în schimb deplasarea premierul Mario Draghi, care în ultimele săptămâni a criticat faptul că finala se va juca în Marea Britanie, o ţară care a înregistrat o creştere importantă a infectărilor cu tulpina Delta a noului coronavirus.

Alţi preşedinţi italieni au onorat de-a lungul timpului echipa naţională prin prezenţa lor în nopţi istorice ale fotbalului italian precum Sandro Pertini, Carlo Azeglio Ciampi sau Giorgio Napolitano.

Pertini a fost prezent pe stadionul Santiago Bernabeu, la CM 1982, când echipa lui Enzo Bearzot a învins în finală Republica Federală Germană cu 3-1 şi a obţinut al treilea său trofeu mondial.

Ciampi a însoţit Italia la finala EURO 2000, din Belgia şi Olanda, când ''azzurrii'' au fost învinşi de Franţa în prelungiri, în timp ce Napolitano a fost martor la finala CM 2006 de la Berlin, când squadra s-a impus în faţa Franţei după prelungiri şi a câştigat al patrulea său titlu mondial.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!