Fotbal - EURO 2020: Unai (Simon) are toată încrederea noastră, a asigurat căpitanul Spaniei, Sergio Busquets

Fotbal - EURO 2020: Unai (Simon) are toată încrederea noastră, a asigurat căpitanul Spaniei, Sergio Busquets

Căpitanul echipei de fotbal a Spaniei, Sergio Busquets, a afirmat că portarul Unai Simon, vinovat pentru primul gol al Croaţiei (5-3), luni seara, în optimile de finală ale EURO 2020, are "toată încrederea'' colegilor săi, relatează AFP.

"În privinţa lui Unai (Simon), el are toată încrederea noastră. Toţi ştim ce importanţă are pentru noi. El nu a avut noroc la acel gol, dar Unai este un tip foarte echilibrat, el ştie ce vrea şi a ştiut să iasă din asta. Nu este nicio problemă, se mai întâmplă în fotbal, dar trebuie să ai o mentalitate puternică pentru a uita, iar echipa a dovedit-o", a spus căpitanul Spaniei.

"Am suferit, dar am meritat această victorie. Am avut neşansa să încasăm un gol fără să merităm, după ce am avut ocazii să deschidem scorul, însă am continuat să insistăm, am reuşit să egalăm înainte de pauză şi apoi am mărit ecartul în repriza a doua. În timpul prelungirilor, am văzut caracterul echipei, încă o dată. Eu cred că am fost superiori în cea mai mare parte a meciului. Suntem fericiţi pentru că am trecut în sferturi", a spus Busquets.

"A fost un meci foarte fizic, am avut dureri musculare, dar totul merge bine. Avem câteva zile să ne recuperăm. Senzaţiile sunt bune, suntem o echipă care munceşte la o mare intensitate, care pregăteşte bine meciurile, care are încredere... Am crescut mult la acest turneu şi s-a văzut la ultimele meciuri", a adăugat Busquets.

Selecţionata de fotbal a Spaniei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 5-3 (1-1, 3-3), într-un meci care a avut nevoie de prelungiri, luni, la Copenhaga, în optimile de finală ale competiţiei.

Naţionala antrenată de Luis Enrique s-a impus meritat într-una din cele mai spectaculoase partide de la EURO 2020.

Croaţia a deschis scorul în minutul 20 după autogolul lui Pedri, la gafa uluitoare a portarului Unai Simon, care nu a fost atent la pasa înapoi trimisă de coechipierul său. Spania a egalat în minutul 38 prin Pablo Sarabia, care a trimis în poartă mingea respinsă de portarul Dominik Livakovic la şutul lui Jose Gaya. La Roja s-a deprins la 3-1 după golurile lui Cesar Azpilicueta (57) şi Ferran Torres (77), însă Croaţia a revenit cu golurile lui Mislav Orsic (85) şi Mario Pasalic (90+2). Ibericii au lovit decisiv prin Alvaro Morata (100) şi Mikel Oyarzabal (103).

Spania va juca în sferturi cu Elveţia, învingătoare în faţa Franţei cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”