Fotbal - Gold Cup: SUA a învins Canada cu cel mai rapid gol din istoria sa

Fotbal - Gold Cup: SUA a învins Canada cu cel mai rapid gol din istoria sa

Selecţionata Statelor Unite a învins la limită selecţionata Canadei, cu scorul de 1-0, graţie unui gol înscris după doar 20 de secunde de joc, cel mai rapid din istoria naţionalei americane, duminică la Kansas City, în cadrul turneului Gold Cup, rezervat echipelor naţionale de fotbal din Zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe).

Shaquell Moore a marcat acest gol, primul pentru el în tricoul reprezentativei SUA, după o pasă a lui Sebastian Lletget, "vulturii" reuşind apoi să menţină acest avantaj minim până la final.

În celălalt meci din cadrul Grupei B, disputat duminică la Frisco (Texas), Haiti a dispus cu scorul de 2-1 de Martinica. Au marcat: Carnejy Antoine (3) şi Ricardo Ade (61) pentru învingători, respectiv Kevin Fortune (53).

Clasate pe primele două locuri în clasamentul final al grupei, Statele Unite şi Canada şi-au asigurat prezenţa în sferturile de finală, unde vor înfrunta primele două clasate din Grupa C (Costa Rica şi Jamaica), meciurile decisive pentru stabilirea ierarhie finale în această grupă urmând să se dispute marţi.

Tot duminică, la Dallas (Texas), Mexicul a dispus cu 1-0 de El Salvador, printr-un gol marcat de Luis Rodriguez (26), asigurându-şi astfel prima poziţie în Grupa A. El Salvador, ocupanta locului secund, merge de asemenea în faza următoare a competiţiei.

În celălalt joc din această grupă, Trinidad Tobago şi Guatemala au terminat la egalitate, 1-1. Au marcat: Reone Moore (12), respectiv Gerardo Gordillo (78).

Meciurile din sferturile de finală ale Gold Cup vor avea loc pe 24 şi 25 iulie, semifinalele sunt programate pe 29 iulie, iar finala pe 1 august, la Paradise, în apropiere de Las Vegas (Nevada).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...