Fotbal - Liga Campionilor: Mauricio Pochettino (Tottenham) - ''Jucătorii mei sunt nişte eroi''

Fotbal - Liga Campionilor: Mauricio Pochettino (Tottenham) - ''Jucătorii mei sunt nişte eroi''

Mauricio Pochettino, antrenorul echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur, nu şi-a putut ascunde emoţiile după calificarea spectaculoasă a elevilor săi în finala Ligii Campionilor, graţie unui gol marcat în ultimele secunde de joc ale meciului retur cu Ajax Amsterdam, disputat miercuri seara în capitala Olandei.

"Este dificil de descris în cuvinte sentimentele pe care le-am trăit. Sunt cu adevărat foarte fericit, foarte emoţionat. Să joci un astfel de meci, să trăieşti momente ca acestea, este cu adevărat incredibil. Vreau să le mulţumesc tuturor. Mulţumesc fotbalului că ne face să trăim momente ca acesta. Jucătorii mei sunt nişte eroi, pe parcursul ultimului an le-am spus tuturor că în acest grup sunt eroi, iar Lucas (Moura - autorul celor trei goluri ale lui Tottenham) este un super-erou", a declarat Pochettino la finalul jocului, citat de AFP.

Antrenorul lui Tottenham a avut cuvinte de laudă şi la adresa portarului francez Hugo Lloris, căpitanul echipei sale: "Hugo este cel mai bun portar din lume, de departe, precum şi o persoană extraordinară şi vreau să îi mulţumesc. La pauză am avut o discuţie foarte bună. După ce am reglat problemele din prima repriză, Hugo a fost cel care a avut ultimul cuvânt la vestiare: 'Nu renunţaţi!"'.

Ajax a condus cu 2-0 la pauza meciului de la Amsterdam, prin golurile înscrise de Matthijs de Ligt (5) şi Hakim Ziyech (35), însă londonezii au reuşit o repriză secundă de excepţie, marcând de trei ori prin brazilianul Lucas Moura (55, 59, 90+6). Ajax câştigase în tur cu 1-0.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...