Fotbal - Liga I: CS Universitatea Craiova - Dinamo București 2-2

Fotbal - Liga I: CS Universitatea Craiova - Dinamo București 2-2

CS Universitatea Craiova a remizat acasă cu Dinamo București, scor 2-2 (0-1), sâmbătă, în derby-ul etapei a 10-a a Ligii I de fotbal, disputat la Severin.

Rivaldinho (minutul 18) și Diogo Salomao (50) au înscris pentru Dinamo, iar Alexandru Băluță (75) și Andrei Burlacu (89) pentru Craiova, într-un meci de un nivel remarcabil pentru Liga I, presărat cu destule momente tensionate. Fiecare echipă a avut un jucător eliminat încă din prima repriză.

Cu patru modificări în formula de start față de meciul pierdut cu ACS Poli Timișoara, Dinamo a părut să se desprindă în câștigătoare, dar nu a rezistat iureșului gazdelor, care au avut mult mai multe ocazii.

Fausto Rossi, de la CS Universitatea Craiova, s-a accidentat după numai nouă minute și a fost înlocuit de Alexandru Mateiu.

Craioveanul Zlatinski a ratat din apropiere deschiderea scorului în minutul 15.

Oaspeții au deschis scorul după trei minute de la acea fază, când Diogo Salomao l-a lansat pe Rivaldinho, care a trimis printre picioarele portarului Calancea.

Zlatinski a fost eliminat în minutul 29 pentru că l-a lovit pe Costache.

Salomao a șutat puțin pe lângă poartă în minutul 34. Peste un minut, portarul Penedo i-a salvat pe dinamoviști la șuturile lui Băluță și Bancu. Penedo s-a evidențiat din nou în minutul 42, la șutul lui Mitriță, într-o perioadă în care gazdele dominau clar în ciuda inferiorității numerice.

Echilibrul numeric a fost restabilit în al treilea minut de prelungire, Costache fiind eliminat pentru un fault grosolan.

Prima ocazie a reprizei secunde a aparținut gazdelor, la lovitura liberă a lui Mitriță (47).

În minutul 50, Salomao, unul din remarcații partidei, a dublat avantajul dinamoviștilor, în urma unei pase a lui Anton. Un mare merit l-a avut Bokila, care l-a forțat pe tânărul Screciu să greșească.

CSU Craiova a irosit o nouă ocazie prin Mateiu, care a trimis puțin pe lângă poartă (56), apoi gazdele au continuat să forțeze, animați de introducerea lui Burlacu.

Salomao, foarte bun până atunci, a pierdut o minge și Craiova a redus din handicap după o combinație rapidă, prin Băluță (75).

După un minut, Băluță a fost aproape de dublă însă Katsikas a scos de pe linia porții. Tot Băluță l-a pus la încercare pe Penedo (79), iar după alte două minute Craiova a avut o nouă șansă uriașă prin Roman.

Burlacu a restabilit egalitatea în minutul 89, cu un șut de la marginea careului.

În al treilea minut de prelungire, Gustavo (intervenție Penedo) și Roman au ratat ocazii clare.

Craiova, neînvinsă pe teren, are 19 puncte și se află pe poziția a 2-a a clasamentului. Dinamo a acumulat 16 puncte și este pe locul 7.

CS Universitatea Craiova — FC Dinamo București 2-2 (0-1), stadion ''Municipal'' — Drobeta-Turnu Severin
Au marcat: Alexandru Băluță (75), Andrei Burlacu (89), respectiv Rivaldinho (18), Diogo Salomao (50)

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Iulian Dima (București)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) — CCA, Adrian Ionescu (București) — LPF
Cartonașe roșii: Hristo Zlatinski (CSU Craiova, 29), Valentin Costache (Dinamo, 45+3)

AGERPRES (AS-editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”