Fotbal - Liga I: Dinamo Bucureşti - Academica Clinceni 5-1, în play-out

Fotbal - Liga I: Dinamo Bucureşti - Academica Clinceni 5-1, în play-out

Dinamo Bucureşti a învins-o pe Academica Clinceni cu scorul de 5-1 (0-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a şaptea a fazei play-out a Ligii I de fotbal.

După o primă repriză în care şi-a creat trei ocazii clare de gol, prin Cosmin Matei (19), Steliano Filip (22) şi Gabriel Torje (29), Dinamo a fost mult mai inspirată după pauză, marcând de cinci ori, o premieră în acest campionat.

Mirko Ivanovski (55) a deschis scorul din centrarea lui Steliano Filip, Antoni Ivanov a majorat diferenţa din pasa lui Ivanovski (58), iar apoi Vlăduţ Morar a reuşit un hat-trick în decurs de 11 minute (76, 78, 86), fructificând mingi venite de la Răzvan Grădinaru, Steliano Filip şi Alin Buleică.

Golul de onoare al ilfovenilor a fost marcat de italianul Davide Massaro (88), din pasa lui Robert Jerdea. Pentru Massaro, venit de la CS Mioveni, este primul gol înscris în Liga I.

Academica a avut şansa în prima repriză să deschidă scorul prin Muhamed Alghoul (40), dar acesta nu l-a putut învinge pe Mihai Eşanu din situaţie de unu la unu.

Academica a jucat în zece din minutul 37, când nord-macedoneanul Agron Rufati a fost eliminat pentru lovirea cu capul în figură a lui Filip.

Torje a fost aproape de unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului, dar portarul Mirel Bolboaşă a respins mingea expediată din foarfecă de fostul internaţional (62).

Dinamo a bifat a treia sa victorie din play-out şi a egalat cea mai mare diferenţă la care a câştigat în acest sezon, după 4-0 cu Gaz Metan Mediaş, în sezonul regulat.

În sezonul regulat, Dinamo şi Academica şi-au împărţit victoriile. Dinamo s-a impus acasă cu 3-1, iar Academica a câştigat cu 1-0.

Academica a suferit a opta înfrângere consecutivă, reuşind să marcheze după şapte etape în care nu a făcut-o.

FC Dinamo Bucureşti - FC Academica Clinceni 5-1 (0-0), Stadion Dinamo - Bucureşti
Au marcat: Mirko Ivanovski (55), Antoni Ivanov (58), Vlăduţ Morar (76, 78, 86), respectiv Davide Massaro (88).
Cartonaş roşu: Agron Rufati (Academica, 37).
Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); arbitri asistenţi: Alexandru Vodă (Alba Iulia), Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); arbitru de rezervă: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Observatori: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...