Fotbal - Liga I: FC Viitorul - CS Universitatea Craiova 0-1, în play-off

Fotbal - Liga I: FC Viitorul - CS Universitatea Craiova 0-1, în play-off

CS Universitatea Craiova a învins-o neașteptat pe liderul FC Viitorul Constanța cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în deplasare, la Ovidiu, într.un meci din etapa a patra a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Craiovenii au dat lovitura în prelungirile partidei, prin Alexandru Mateiu (90+2), din pasa tânărului Jovan Markovic (16 ani).

Aceasta a fost prima victorie a Universității în play-off și prima cu FC Viitorul în deplasare.

FC Viitorul a făcut un meci destul de slab, chiar dacă a avut o posesie covârșitoare a mingii, în timp ce Universitatea s-a apărat foarte bine și a încercat să dea lovitura pe contre.

Oaspeții au avut prima ocazie de gol, în minutul 3, când tânărul Screciu (17 ani) a reluat de la circa 11 metri, iar portarul Victor Rîmniceanu a reușit să respingă.

FC Viitorul a avut o oportunitate notabilă în prima repriză, prin Romario Benzar (24), dar șutul acestuia s-a dus pe lângă poartă.

În repriza a doua, Ionuț Vînă l-a testat pe Nicolai Calancea de la distanță (63), pentru ca apoi portarul moldovean să salveze situația cu emoții la o minge trimisă periculos pentru propria poartă de Radoslav Dimitrov (71).

FC Viitorul putea obține victoria, dar fundașul Kevin Boli (80) a trimis mingea în bară din apropiere.

La FC Viitorul a debutat oficial atacantul George Țucudean.

Selecționerul naționalei României, germanul Christoph Daum, a urmărit meciul din tribună.

FC Viitorul a pierdut al doilea său meci acasă în acest sezon al Ligii I, după 1-3 cu Steaua, în etapa a doua (31 iulie).

Universitatea nu mai câștigase în deplasare din noiembrie, etapa a 15-a a Ligii I, înregistrând de atunci trei egaluri și patru eșecuri în deplasare.

FC Viitorul Constanța — CS Universitatea Craiova 0-1 (0-0), Academia Gheorghe Hagi — Teren Central — Ovidiu

A marcat: Alexandru Mateiu (90+2).
Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Valentin Avram (București); arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Cristian Nica (Ploiești) — CCA, Romulus Chihaia (București) — LPF

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...