Fotbal - Liga I: Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-0

Fotbal - Liga I: Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-0

Universitatea Craiova a învins liderul CFR Cluj cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'', într-un meci din etapa a 23-a a Ligii I de fotbal.

Universitatea a deschis scorul în min. 14, prin Andrei Cristea (14), din pasa lui Valentin Mihăilă, la prima sa reuşită în tricoul echipei din Bănie. Campioana a dominat prima repriză şi a ratat ocazii bune de gol prin Adrian Păun (22), Alex Ioniţă (28) şi Damjan Djokovic (38).

Craiovenii au jucat mult mai bine după pauză, iar Mihăilă a fost aproape de majorarea scorului (52). Gazdele au reuşit în cele din urmă să mai marcheze o dată, prin bosniacul Elvir Koljic (78), după degajarea portarului Mirko Pigliacelli. Koljic a mai avut şansa de a înscrie (90+4), dar şutul său a fost prins de Arlauskis.

Lovitura de start a fost dată de fostul căpitan al Universităţii, Alexandru Mitriţă, transferat în această iarnă la New York City FC. Mitriţă i-a predat şi banderola de căpitan lui Nicuşor Bancu.

Spectatorii au fost avertizaţi în mai multe rânduri în acest meci să nu mai folosească dispozitive cu laser. Arbitrul asistent Sebastian Eugen Gheorghe a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribună în repriza secundă, dar meciul a continuat.

În urma acestui succes, Universitatea a urcat provizoriu pe locul secund în clasament.

În tur, scorul a fost 0-0.

Universitatea a pus capăt unei serii a echipei CFR Cluj de 15 meciuri consecutive fără înfrângere (10 victorii, 5 egaluri). CFR avea opt victorii consecutive în deplasare, iar în ultimele patru nu primise gol.

Universitatea e neînvinsă de trei etape şi are victorii în ultimele patru meciuri de acasă, primind un singur gol.

Universitatea Craiova - FC CFR 1907 Cluj 2-0 (1-0), Stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova
Au marcat: Andrei Cristea (14), Elvir Koljic (78).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Romulus Chihaia (Bucureşti) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...