Fotbal - Preliminariile CM 2018: România - Danemarca 0-0

Fotbal - Preliminariile CM 2018: România - Danemarca 0-0

Echipele naționale de fotbal ale României și Danemarcei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Fotografii pe Agerpres FOTO

Tricolorii au făcut un joc modest și șansele de calificare la turneul final din Rusia sunt destul de meci, România neavând niciun gol marcat în ultimele sale patru partide (trei oficiale, una amicală).

România și-a creat câteva ocazii bune de gol, dar a terminat prin a fi dominată de danezi în ultima parte a meciului. România nu a câștigat pe teren propriu în ultimele cinci meciuri oficiale (patru egaluri, un eșec).

Echipa antrenată de Christoph Daum a început destul de bine, iar Răzvan Marin (4) a avut prima ocazie a partidei, un șut de la 18 metri, prins de portarul Kasper Schmeichel. Keșeru a ratat o ocazie foarte mare (18), reluând peste poartă din 6 metri, la centrarea lui Benzar.

Prima oportunitate a oaspeților a venit în min. 20, când Eriksen a tras un șut de la 20 metri, dar prins de Tătărușanu.

Keșeru s-a aflat din nou în prim plan (21), dar a trimis afară din poziție dificilă. Atacantul echipei Ludogoreț a ratat o nouă șansă de a deschide scorul (25), ajungând târziu la o centrare a lui Benzar în fața porții.

Finalul primei reprize a aparținut oaspeților, dar Eriksen (43), rămas liber în careu, a tras peste poartă.

Danezii au început bine partea secundă a meciului și același Eriksen (47) a fost blocat de Chiricheș în careu.

România a beneficiat de o lovitură liberă de la circa 25 de metri, dar Stanciu a trimis pe lângă vinclu (49).

Oaspeții au fost tot mai ofensivi, iar fundașul Joergensen (50) a fost aproape de gol, șutând prin fața porții. Eriksen (54) l-a testat pe Tătărușanu cu un șut de la distanță, care a fost prins în doi timpi.

Ultima ocazie bună a tricolorilor s-a consumat în min. 62, când Chipciu a recuperat o minge și tot el a tras din unghi, dar Schmeichel a respins. Marin (68) a trimis un șut de la 18 metri, fără emoții pentru portar.

Danezii, mai puternici din punct de vedere fizic, au dominat ultima parte a meciului, dar Braithwaite (78) a tras din unghi în plasa laterală, Vestergaard (82) a reluat cu capul pe lângă poartă, Joergensen (87) a ratat incredibil din patru metri, Braithwaite a fost blocat in extremis de Toșca (87), iar Eriksen (90+1) a tras de la 20 m pe lângă poartă.

România va juca următorul meci pe 10 iunie, în deplasare cu Polonia, liderul grupei, și numai o victorie poate păstra echipa noastră în cursa de calificare.

România — Danemarca 0-0
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 26.895 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2018 — Grupa E

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 3. Alin Toșca — 2. Romario Benzar, 8. Mihai Pintilii, 15. Răzvan Marin, 14. Iasmin Latovlevici (5. Dorin Rotariu, 76) — 23. Nicolae Stanciu — 7. Alex Chipciu (19. Andrei Ivan, 86), 13. Claudiu Keșeru (11. Denis Alibec, 63). Selecționer: Christoph Daum.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță — 4. Cosmin Moți, 9. Adrian Popa, 10. Constantin Budescu, 17. Eric Bicfalvi, 18. Andrei Prepeliță, 20. Sergiu Hanca, 21. Dragoș Grigore.
Danemarca: 1. Kasper Schmeichel — 4. Simon Kjaer (căpitan; 13. Mathias Zanka Joergensen, 46), 6. Andreas Christensen, 3. Jannik Vestergaard — 2. Peter Ankersen, 7. William Kvist, 19. Lasse Schoene (11. Martin Braithwaite, 69), 8. Thomas Delaney, 5. Riza Durmisi — 10. Christian Eriksen, 21. Andreas Cornelius. Selecționer: Aage Hareide.
Rezerve neutilizate: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Roennow — 12. Andreas Bjelland, 14. Henrik Dalsgaard, 15. Marcus Ingvartsen, 17. Jens Stryger Larsen, 18. Daniel Wass, 20. Pione Sisto, 23. Lasse Vibe.

Arbitru: Martin Atkinson; arbitri asistenți: Stephen Child, Stuart Burt; arbitru de rezervă: Anthony Taylor (toți din Anglia)
Comisar FIFA: Georges Luchinger (Liechtenstein), observator pentru arbitri: Bosko Jovanetic (Serbia)
Cartonașe galbene: Cornelius (45), Ankersen (60), Pintilii (90+1).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...