Fotbal - Spania: Diego Costa, suspectat de fraudă fiscală

Fotbal - Spania: Diego Costa, suspectat de fraudă fiscală

Diego Costa, atacantul echipei de fotbal Atletico Madrid, este suspectat de fraudă de fiscul spaniol, care "îi solicită 1,1 milioane de euro", a afirmat miercuri ziarul El Mundo, citat de AFP.

Astfel, după Neymar, Cristiano Ronaldo şi Messi, a venit rândul atacantului spaniol de origine braziliană să intre în vizorul fiscului, care-l suspectează de ascunderea unor venituri.

"Administraţia fiscală îl acuză pe atacantul lui Atletico de o fraudă de 1,1 milioane de euro corespunzând impozitelor pe drepturile sale de imagine în 2014", scrie El Mundo, bine informat în privinţa acestui tip de dosare.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al fiscului a refuzat "orice comentariu", menţionând că "nu poate evoca dosarele precise ale unor contribuabili".

Potrivit El Mundo, administraţia estimează că jucătorul de 30 de ani "a ascuns veniturile rezultate din contractul de sponsorizare cu Adidas semnat cu puţin înaintea de a se transfera la Chelsea" în 2014.

Costa se despărţise atunci de Atletico pentru Chelsea, însă a revenit anul trecut la gruparea madrilenă.

El Mundo asigură că a consultat documente ale administraţiei fiscale spaniole, ce arată că aceasta a acceptat "reducerea considerabilă a sumei cerute iniţial, care se ridica la 2,3 milioane de euro".

Numeroase personalităţi ale fotbalului au avut probleme cu fiscul spaniol în ultimii ani.

El Mundo a a anunţat în martie că Neymar este anchetat în legătură cu bonusul pentru prelungirea contractului cu FC Barcelona şi cu răsunătorul său transfer la PSG în 2017.

În ianuarie, Cristiano Ronaldo a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit unei surse judiciare, între sancţiuni şi restituirea sumei datorate fiscului, afacerea l-a costat 18,8 milioane de euro pe fostul jucător al lui Real Madrid, astăzi la Juventus.

Marea vedetă a Barcelonei, Lionel Messi, a fost condamnată în 2016 la plata unei amenzi de 2 milioane de euro şi la o pedeapsă de 21 de luni de închisoare, comutată într-o amendă suplimentară de 252.000 euro.AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria