Fotbal / Coronavirus: Internaţionalii germani din Anglia, autorizaţi să participe meciurile cu Islanda, România şi Macedonia de Nord

Fotbal / Coronavirus: Internaţionalii germani din Anglia, autorizaţi să participe meciurile cu Islanda, România şi Macedonia de Nord

Internaţionalii germani care evoluează în prima ligă engleză vor beneficia de o excepţie de la restricţiile pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pentru a putea juca sub culorile Mannschaft în meciurile cu Islanda, România şi Macedonia de Nord, programate luna aceasta în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a anunţat Federaţia germană de fotbal (DFB).

Germania va juca pe teren propriu cu Islanda, pe 25 martie la Duisburg, înainte de a se deplasa la Bucureşti, pentru partida cu România, programată pe 28 martie. Elevii selecţionerului Joachim Loew vor reveni apoi la Duisburg în vederea jocului cu Macedonia de Nord, care va avea loc pe 31 martie.

Printre jucătorii din naţionala Germaniei care evoluează în Anglia se numără mijlocaşul Ilkay Gundogan (Manchester City), desemnat cel mai bun jucător din Premier League în lunile ianuarie şi februarie, precum şi atacantul Timo Werner (Chelsea Londra).

DFB a precizat că autorităţile sanitare germane au acceptat să se facă o excepţie de la restricţiile stricte impuse persoanelor care vin din Marea Britanie pentru a-i permite lui Joachim Loew să-i selecţioneze pe Timo Werner (Chelsea), Ilkay Gundogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Bernd Leno (Arsenal) şi Antonio Ruediger (Chelsea), în vederea meciurilor oficiale din martie.

Această măsură derogatorie este "legată de condiţii foarte stricte", cum ar fi un test PCR negativ la intrarea pe teritoriul german, iar jucătorii vor trebui să rămână în "bula" sanitară a echipei şi să se izoleze atunci când nu joacă sau nu se antrenează, a explicat Federaţia germană.

Această măsură îi vizează, de asemenea, pe jucătorii islandezi care evoluează în Premier League.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”