Fotbal: 148 de persoane arestate la Paris în urma unor violenţe comise după înfrângerea lui PSG

Fotbal: 148 de persoane arestate la Paris în urma unor violenţe comise după înfrângerea lui PSG

Forţele de ordine au reţinut la Paris, în noaptea de duminică spre luni, 148 de persoane, dintre care 108 au fost plasate în arest, ca urmare a distrugerilor şi violenţelor comise în timpul şi după finala Ligii Campionilor pierdută de echipa Paris Saint-Germain, au anunţat, luni, autorităţile, citate de AFP.

Ciocnirile au izbucnit în jurul stadionului Parc des Princes din capitala Franţei, precum şi pe bulevardul Champs-Elysees unde mai multe maşini au fost incendiate şi vitrinele magazilor sparte.

Conform ministrului de Interne, care a făcut referire pe Twitter la "o acţiune sălbatică a unor delincvenţi", "16 agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi, 12 magazine atacate, iar 15 vehicule degradate".

Incidentele au durat mai multe ore, în cursul cărore grupuri de tineri au aruncat cu sticle şi petarde în forţele de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, a evocat duminică seara "ciocniri inadmisibile", mulţumind în acelaşi timp forţelor de ordine pentru promptitudine.

Bayern Munchen a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2020-2021, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în finala jucată pe Estadio da Luz din Lisabona.

Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul francez Kingsley Coman (59), fost junior al clubului PSG.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro