Fotbal: Adrian Iencsi, noul antrenor al echipei FC Rapid

Fotbal: Adrian Iencsi, noul antrenor al echipei FC Rapid

Fostul fundaş Adrian Iencsi a fost numit, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei FC Rapid Bucureşti, a anunţat clubul din liga a doua de fotbal pe site-ul său oficial.

''Rapid va avea, începând de mâine, un nou antrenor principal, o legendă rapidistă ce revine la clubul care l-a consacrat: Adrian Iencsi'', a anunţat clubul.

În vârstă de 45 de ani, Adi Iencsi a fost ultima dată la Rapid în 2018, când a antrenat timp de şase luni echipa Under-19, cu rezultate foarte bune.

''Ne-am înţeles cu Adi Iencsi, foarte repede. El este un rapidist adevărat şi începând de mâine va fi la antrenament. Suntem 100% pe aceeaşi lungime de undă cu Adi Iencsi, mai ales că el a mai făcut parte din proiectul nostru'', a spus finanţatorul Rapidului, Victor Angelescu.

Fostul căpitan al Rapidului a venit în Giuleşti în 1997 şi a jucat până în 2004, cucerind de două ori titlul de campion (1999 şi 2003), de două ori Cupa României (1998 şi 2002) şi de trei ori Supercupa României (1999, 2002, 2003).

Ca antrenor, Iencsi le-a condus pe FC Hunedoara, Turris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călăraşi, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj şi Rapid U19, iar în sezonul trecut a condus echipa a doua a clubului Universitatea Craiova.

De asemenea, în 2015, a fost secundul lui Ioan Andone la Apollon Limassol, formaţie cu care a evoluat în grupele Europa League.

FC Rapid s-a despărţit în weekend de antrenorul Dan Alexa, după ce a ratat promovarea în Liga I.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia