Fotbal: Adrian Mihalcea, noul antrenor al echipei Dinamo

Fotbal: Adrian Mihalcea, noul antrenor al echipei Dinamo

Fostul atacant Adrian Mihalcea a fost numit, miercuri, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a anunţat managerul general Florin Prunea, citat de site-ul oficial al clubului.

"Sunt la fel de emoţionat şi de onorat ca în prima zi când am venit ca jucător la Dinamo. Nu este cel mai fericit moment al echipei, dar sunt convins că împreună cu jucătorii, staff-ul tehnic şi suporterii noştri vom reuşi să vorbim din nou de performanţă la Dinamo. Ca jucător am trăit momente unice la Dinamo, ca antrenor vreau să retrăiesc aceleaşi sentimente", a declarat Adrian Mihalcea, care va fi prezentat oficial joi, într-o conferinţă de presă ce va avea loc la sala de evenimente a cantonamentului de la Săftica (ora 15:00).

Ultima oară antrenor secund la echipa naţională a României, în mandatul lui Cosmin Contra, fostul mare atacant dinamovist a câştigat cinci trofee în aproape şapte sezoane jucate în tricoul alb-roşu. A fost campion al României în 2000 şi 2002, iar Cupa României a cucerit-o în 2000, 2001 şi 2005. Adrian Mihalcea a înscris 68 de goluri în 181 de meciuri pentru Dinamo în Liga 1, fiind în primii 10 marcatori din istoria clubului din Ştefan cel Mare.

Adrian Mihalcea, născut pe 24 mai 1976, a mai jucat la Dunărea Călăraşi, Genoa FC 1893, Hellas Verona, Chunnam Dragons (Coreea de Sud), FC Vaslui, Aris Limassol, Astra Ploieşti, Unirea Urziceni, Concordia Chiajna şi Unirea Slobozia. A adunat 16 meciuri la naţionala României, pentru care nu a marcat niciun gol.

Mihalcea şi-a început cariera de tehnician la Unirea Slobozia, echipa din oraşul său natal, pe care a pregătit-o în perioada iulie 2013-martie 2015. Le-a mai antrenat pe ACS Berceni (martie 2015-iunie 2015), Dunărea Călăraşi (ianuarie 2016-iunie 2017), UTA Arad (iunie 2017-august 2017), CS Mioveni (septembrie 2017), iar din toamna anului 2017 până la finalul anului trecut a fost secundul selecţionerului Cosmin Contra la prima reprezentativă a României.

Clubul de fotbal FC Dinamo a anunţat, luni, că a reziliat de comun acord contractul cu Dusan Uhrin Jr (52 de ani), antrenor care se afla la conducerea formaţiei alb-roşii din 13 august 2019.

FC Dinamo a pierdut primele două partide din play-out-ul Ligii I şi se află pe poziţia a treia în clasament, cu 17 puncte.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro