Fotbal: Adrian Popa a semnat pentru Reading

Fotbal: Adrian Popa a semnat pentru Reading

Internaționalul român Adrian Popa a semnat un contract pe trei ani și jumătate cu echipa de engleză de fotbal Reading FC, a anunțat clubul aflat pe locul al treilea în liga a doua engleză.

Gruparea de pe Madejski Stadium nu dezvăluie suma transferului, dar precizează că extrema dreapta venită de la Steaua va purta tricoul cu numărul 25. Popa a efectuat vizita medicală, iar acum se așteaptă ratificarea transferului de către autoritățile fotbalistice din Albion și sosirea cărții verzi de transfer.

Teoretic, Popa ar putea debuta marți seara, contra echipei Birmingham City, în deplasare. Adrian Popa va deveni primul fotbalist român care va juca pentru ''Royals'', cum sunt apelați jucătorii echipei Reading.

Popa va oferi o opțiune ofensivă în plus managerului olandez Jaap Stam, când au mai rămas de disputat trei luni și jumătate din acest sezon.

''Adrian este un atacant cu un enorm potențial, care a jucat la un nivel înalt în România și în fotbalul internațional'', a declarat Stam pentru site-ul clubului.

''Este un fotbalist experimentat, foarte rapid, o amenințare constantă pentru poarta adversă, cu un control bun al mingii, care poate juca atât pe partea stângă, cât și pe dreapta, ori chiar în față'', a adăugat fostul internațional olandez.

''Având în vedere numărul mare de meciuri rămas, un jucător de calitatea sa ne va facilita o rotație a jucătorilor și va oferi unor fotbaliști șansa de a se odihni dacă va fi cazul, deci sunt încântat că face parte din lotul nostru'', a mai spus Stam.

Directorul executiv al clubului, Nigel Howe, a declarat la rândul său: ''Suntem foarte mulțumiți că l-am adus pe Adrian la Reading, într-o înțelegere care îl va ține la club până în vara lui 2020. Este un plus pentru echipa noastră, care aduce o experiență bogată în fotbalul internațional''.

Popa (28 ani) a jucat toată cariera în România și a reușit promovări în prima ligă cu FC Universitatea Cluj și CS Concordia Chiajna, înainte de a semnat pe cinci ani cu Steaua, în 2012.

Adi Popa a adunat peste 200 de apariții pentru Steaua, menționează sursa amintită, câștigând patru cupe interne și trei titluri consecutive cu ''roș-albaștrii'', cu care a evoluat în Europa League și Champions League. De asemenea, a participat cu echipa națională la EURO 2016, strângând 21 de selecții de la debutul său sub tricolor, în 2014.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…