Fotbal: Aleix Garcia a semnat un contract valabil un an cu FC Dinamo

Fotbal: Aleix Garcia a semnat un contract valabil un an cu FC Dinamo

Fotbalistul Aleix Garcia, transferat definitiv de FC Dinamo de la gruparea engleză Manchester City, a semnat, joi, un contract valabil un sezon cu clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Mijlocaşul spaniol Aleix Garcia Serrano a semnat un contract cu Dinamo Bucureşti până la finalul acestui sezon competiţional", a declarat directorul sportiv Rufo Collado, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală şi a început antrenamentele sub comanda lui Cosmin Contra în cantonamentul de la Săftica.

Aleix Garcia va purta la formaţia alb-roşie tricoul cu numărul 75.

Transferat de la Villarreal CF la Manchester City în vara anului 2015, Aleix Garcia Serrano a evoluat în carieră pentru Manchester City U23, Manchester City şi apoi, sub formă de împrumut, pentru Girona (Spania) şi Mouscron (Belgia).

Ibericul a adunat 23 de meciuri şi 5 goluri în sezonul trecut, pentru Mouscron, în prima ligă a campionatului din Belgia. A mai jucat două meciuri în Cupa Belgiei.

Aleix Garcia a fost împrumutat la Girona în perioada 1 august 2017-30 iunie 2019 şi a totalizat 51 de meciuri şi 3 goluri în La Liga, în două sezoane competiţionale. Mijlocaşul este originar din zonă, fiind născut pe 28 iunie 1997, la Ulldecona, în Catalonia.

El a jucat 9 partide pentru Manchester City, dintre care 4 în Premier League, 3 în Cupa Angliei şi 2 în Cupa Ligii engleze. A marcat un gol pentru "cetăţeni" în Cupa Ligii, într-o victorie cu Swansea, scor 2-1 pe 21 septembrie 2016.

Garcia are 14 meciuri la loturile naţionale de juniori ale Spaniei: două la Spania U16, 9 jocuri şi un gol la Spania U17, 2 partide şi 2 goluri la Spania U18 şi un meci la Spania U21.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: FC DINAMO BUCURESTI /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990