Fotbal: Amânarea meciului Barcelona - Real Madrid ''nu era necesară'', a estimat Pique

Fotbal: Amânarea meciului Barcelona - Real Madrid ''nu era necesară'', a estimat Pique

Amânarea meciului Barcelona - Real Madrid, din cauza manifestaţiilor violente din Catalonia, "nu era necesară", a estimat Gerard Pique, fotbalistul Barcei, care a luat poziţie pentru independenţa regiunii, scrie AFP.

"După părerea mea amânarea nu a fost necesară", a declarat jucătorul pentru postul de radio Cadena Ser. "Este de bun-simţ să spunem că pe stadioanele din Spania nu există violenţă. Suntem un popor civilizat", a adăugat fundaşul central.

El a amintit că "nu s-a întâmplat nimic" când Barcelona meciul Espanyol -Villareal s-a jucat recent la Barcelona.

"Şi de ce, dacă asta trebuia să se producă înainte, nu s-ar întâmpla nimic pe 18 decembrie?", a spus Pique. Potrivit lui, amânarea a avut ca efect "să mărească o problemă care iniţial nu a fost o problemă".

Comitetul pentru competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) a decis săptămâna trecută ca primul El Clasico al sezonului, programat iniţial pe 26 octombrie, în cadrul etapei a 10-a din La Liga, să se dispute în ziua de 18 decembrie, pe stadionul Camp Nou. Potrivit federaţiei, ambele cluburi au propus data de 18 decembrie

Protestele violente ce au avut loc între 14 şi 18 octombrie la Barcelona şi în diverse oraşe din Catalonia s-au soldat cu circa 600 de răniţi.

Manifestaţiile, paşnice după debutul lor în 2012, au degenerat în violenţe pentru prima oară după condamnarea pe 14 octombrie a liderilor separatişti.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”