Fotbal american: Denver Broncos a câștigat ediția a 50-a a Super Bowl-ului

Fotbal american: Denver Broncos a câștigat ediția a 50-a a Super Bowl-ului

Echipa Denver Broncos, condusă de legendarul quarterback Peyton Manning, a câștigat ediția a 50-a a Super Bowl-ului, finala Ligii profesioniste de Fotbal American (NFL), în care a învins-o, duminică, la Santa Clara, pe Carolina Panthers, cu scorul de 24-10. Manning a devenit, la 39 de ani și 320 de zile, cel mai vârstnic quarterback din istorie care câștigă cel mai important trofeu din fotbalul american.

Totuși, apărarea echipei din Denver, condusă de Vonn Miller, ales cel mai bun jucător al finalei (MVP), și de T.J. Ward, a fost cea care a făcut diferența.

Manning a oferit, totuși, echipei Denver Broncos al treilea titlu după cele din 1997 și 1998. Peyton Manning îl egalează astfel pe fratele său Eli, care cucerise și el două Super Bowl-uri, cu New York Giants, în 2007 și 2011.

Peyton Manning a devenit primul jucător din NFL care câștigă Super Bowl-ul cu două echipe diferite, după ce în 2007 obținea trofeul cu Indianapolis Colts.

Carolina Panthers a pierdut a doua sa finală a ligii nord-americane, după ce în 2004 ceda cu 29-34 în disputa cu New England Patriots.

Următorul Super Bowl va avea loc pe 5 februarie 2017, pe NRG Stadium din Houston.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

4 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…