Fotbal american: Un antrenor atacă în justiţie NFL şi trei cluburi pentru practici rasiste

Fotbal american: Un antrenor atacă în justiţie NFL şi trei cluburi pentru practici rasiste

Antrenorul Brian Flores a depus, marţi, un recurs colectiv împotriva ligii profesioniste de fotbal american (NFL) şi a cluburilor Miami Dolphins, care l-a concediat la începutul lunii ianuarie, Denver Broncos şi New York Giants, pe care le acuză de discriminare rasială la interviurile de angajare, informează AFP.

În dosarul plângerii sale de 58 de pagini, Flores, concediat de Miami Dolphins pe 10 ianuarie, afirmă că a fost "tratat cu dispreţ şi prezentat ca neconform pentru postul respectiv, precum şi o persoană cu care este greu de lucrat".

El a denunţat faptul că proprietarul lui Dolphins, Stephen Ross, a încercat să-l incite deliberat să piardă meciuri la puţin timp după angajarea sa în 2019, mergând până la a-i oferi 100.000 de dolari pentru fiecare înfrângere înregistrată.

Flores acuză, de asemenea, echipa New York Giants că i-a acordat un interviu de angajare luna trecută, pentru postul de antrenor principal, fără alt motiv decât acela de a se conforma regulii Rooney din NFL, care obligă echipele să intervieveze candidaţii proveniţi din minorităţi.

Flores a afirmat că a avut un interviu cu clubul newyorkez pe 18 ianuarie, înainte ca echipa să-l angajeze pe fostul director adjunct al lui Buffalo Bills, Joe Schoen, ca director general, pe 23 ianuarie, iar acesta l-a convocat din nou pe 27.

Dar, între timp Giants a angajat un alt antrenor, Brian Daboll, iar Flores a afirmat că al doilea său interviu a fost o "impostură".

Flores a afirmat, totodată, că acelaşi scenariu s-a repetat şi la interviul cu Broncos pentru postul de antrenor principal.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”