Fotbal: Anchetă internă a clubului Olympique Marseille după incidentul în care a fost implicat Evra

Fotbal: Anchetă internă a clubului Olympique Marseille după incidentul în care a fost implicat Evra

Oficialii clubului de fotbal Olympique Marseille au deschis o anchetă internă pentru a stabili ''toate responsabilitățile'' în urma conflictului violent dintre fundașul Patrice Evra și un suporter, izbucnit la încălzirea jucătorilor, înainte de partida de la Guimaraes, cu Vitoria, din Europa League.

"În orice caz, un jucător profesionist trebuie să-și păstreze calmul în fața provocărilor și insultelor oricât de nejustificate ar fi ele", a comentat clubul pe site-ul său.

Fostul internațional francez Patrice Evra a fost eliminat după ce a lovit cu piciorul un suporter al propriei formații, în timpul încălzirii dinaintea partidei de la Guimaraes, cu echipa locală Vitoria, din Europa League.

Înaintea acestui incident, câteva zeci de suporteri marseiezi au avut un conflict cu jucătorul. Potrivit presei portugheze, suporterii francezi au încercat să iasă din zona care le era destinată și să pătrundă pe teren pentru a se răfui cu jucătorii de la OM.

După schimburi verbale între cele două tabere, Evra a reacționat violent, aplicând o lovitură înaltă de picior unui suporter, iar apoi stewarzii au intervenit pentru aplanarea altercației.

Potrivit unei statistici Opta, ''Patrice Evra este primul jucător care este eliminat înaintea unui meci din Europa League'', care se desfășoară în formula sa actuală din sezonul 2009-2010.

Situația de la Guimaraes a rămas tensionată până la lovitura de start a partidei, cu numeroase fumigene aprinse de suporteri.

Evra (36 ani), care are 81 de selecții în naționala Franței, a fost foarte criticat în ultima perioadă pentru evoluțiile sale dezamăgitoare de la Marseille, pierzându-și și locul de titular în fața tânărului Jordan Amavi (23 ani).

Imaginea cu lovitura de picior a lui Evra a fost comentată pe larg în rețelele de socializare, iar internauții au comparat-o cu gestul făcut de Eric Cantona, fosta glorie a echipei Manchester United, care a agresat un suporter al formației Crystal Palace în ianuarie 1995, cu o lovitură în stil kung fu, primind o suspendare de nouă luni din partea federației engleze.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Alexandra Stan, din nou aproape goală