Fotbal: Andrei Şevcenko cere intensificarea ajutoarelor umanitare pentru Ucraina

Fotbal: Andrei Şevcenko cere intensificarea ajutoarelor umanitare pentru Ucraina

Andrei Şevcenko, una dintre vedetele fotbalului mondial şi fost selecţioner al Ucrainei, a cerut joi intensificarea ajutoarelor şi alte măsuri pentru a susţine victimele invaziei Rusiei din ţara sa, transmite Reuters.

Şevcenko, prezent duminică la Londra la manifestaţia de susţinere a Ucrainei, ţara sa de origine, pentru care a jucat de 111 ori, înscriind 48 de goluri, a salutat excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus din competiţiile internaţionale, dar a adăugat că sportul este ultimul lucru la care se gândeşte acum.

''Noi avem refugiaţi, avem nevoie de sprijin umanitar. Avem nevoie de susţinere medicală, de alimente'', a declarat Şevcenko, care a fost selecţionerul Ucrainei în perioada 2016-2021.

''Fotbalul nu mai există pentru mine. Nu mă mai gândesc la asta. Nu este timp pentru asta. Toată concentrarea mea, de când mă trezesc, se îndreaptă spre cum pot să-mi ajut ţara, ce pot face eu'', a adăugat câştigătorul Balonului de Aur în 2014, care a evolua la cluburi precum Dinamo Kiev, AC Milan şi Chelsea.

Rezident la Londra, Şevcenko se gândeşte dacă nu ar fi mai bine să revină în ţara lui natală: ''Vorbesc cu părinţii mei, vorbesc cu mama mea şi îi spun că vreau să mă întorc, dar sentimentele mele sunt aici acum''.

De la începutul războiului, peste 2.000 de civili ucraineni şi-au pierdut viaţa, sute de clădiri au fost distruse, inclusiv locuinţe, spitale, grădiniţe şi facilităţi de transport, conform ultimului raport al Serviciului de urgenţă al Ucrainei.

Naţiunile Unite au estimat că de la invadarea Ucrainei de săptămâna trecută, peste 870.000 de oameni au părăsit ţara şi acest aflux este în creştere în timp ce Europa se pregăteşte pentru cea mai mare criză de refugiaţi din acest secol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...