Fotbal: Anton Petrea (FCSB) - Cu Dinamo va fi poate mai greu decât cu CFR Cluj

Fotbal: Anton Petrea (FCSB) - Cu Dinamo va fi poate mai greu decât cu CFR Cluj

Antrenorul formaţiei FCSB, Anton Petrea, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că derby-ul cu Dinamo va fi poate mai greu decât cel cu CFR Cluj, chiar dacă adversara de duminică se află pe poziţia a 15-a în clasamentul Ligii I.

"Ne aşteaptă o partidă grea din punctul meu de vedere, poate mai grea decât cea cu CFR Cluj. În primul rând cred că este un derby, vor fi în continuare indiferent de poziţia din clasament din momentul de faţă. Sunt o echipă super motivată, care îşi doreşte să se lupte pentru evitarea retrogradării, joacă în faţa propriilor suporteri, pe un teren pe care pe noi nu ne avantajează şi eu cred că în aceste condiţii vom avea o partidă grea. Jucătorii trebuie să fie concentraţi 100% pentru a nu da posibilitatea adversarului să pună probleme. Cea mai mare grijă a mea este legată de atitudinea noastră, de cum intrăm pe teren. Toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă şi aceste lucruri ne pot da o lejeritate. Eu sunt convins că la ora jocului vor fi foarte motivaţi şi vor dori să câştige", a declarat Petrea.

Tehnicianul a deplâns starea gazonului de pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, afirmând că poate este o strategie a celor de la Dinamo să joace pe un teren prost: "Cred că au mai jucat meciuri pe Arena Naţională de curând, poate este o strategie a lor să joace pe Ştefan cel Mare. Nu vreau să căutăm scuze. Vreau să găsim soluţii, să ne adaptăm la terenul care va fi acolo".

El a acceptat totuşi ideea că este cel mai dezechilibrat derby dintre cele două formaţii din ultima perioadă, ţinând cont de poziţiile în clasament, precizând însă că nu-şi doreşte ca Dinamo să retrogradeze.

"Privind poziţiile din clasament poate că este cel mai dezechilibrat derby din ultimii ani, dar la un asemenea joc nu contează poziţia din clasament. Sunt prea mari ambiţiile şi orgoliile, tradiţiile. Nu ştiu ce să zic, dacă va fi ultimul derby, mai sunt etape de disputat, plus play-off-ul. Probabil că acolo se va decide. Eu mi-aş dori sincer să mai existe asemenea derby-uri pe viitor", a mai spus Anton Petrea.

Antrenorul FCSB consideră că rezultatul din tur, când echipa sa a câştigat cu 6-0, este istorie şi că jucătorii săi trebuie să se concentreze pentru a recupera diferenţa de puncte faţă de ocupanta primei poziţii în clasament, CFR Cluj.

"E istorie meciul din tur. Nu cred că are legătură rezultatul de atunci cu ce se întâmplă acum, trebuie să fim concentraţi pe ce avem de făcut pentru că suntem în urmă faţă de locul întâi. Atâta timp cât sunt şanse matematice, noi credem în recuperarea punctelor faţă de CFR Cluj în continuare. E normal să fie aşa. Chiar dacă acum diferenţa este de 10 puncte, vom vedea. Sperăm să se micşoreze până la începutul play-off-ului şi atunci deja lucrurile se schimbă. Punctele se înjumătăţesc, sunt meciuri puternice, cu echipe bune şi vom vedea. Important este că atât timp cât vom avea şanse matematice noi credem până la capăt. Orice este posibil, noi pentru asta ne pregătim şi în asta credem", a mai spus Anton Petrea.

Partida Dinamo - FCSB, din cadrul etapei a 23-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 20:00 pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria