Fotbal: Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, impresionat de jucătoarea de tenis Emma Răducanu

Fotbal: Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, impresionat de jucătoarea de tenis Emma Răducanu

Antrenorul echipei engleze de fotbal Liverpool, germanul Jurgen Klopp, s-a arătat impresionat atât de evoluţia jucătoarei britanice de tenis Emma Răducanu, care a reuşit să câştige prestigiosul turneu US Open, după un parcurs formidabil, dar şi de discursul tinerei de 18 ani după finală, transmite Reuters.

''A fost impresionant, trecuse multă vreme de când am văzut un meci întreg de tenis şi chiar mai multă vreme de când am urmărit un meci întreg de tenis feminin. Am fost foarte impresionat de forţa şi de viteza jucătoarelor'', a declarat Klopp, marţi, într-o conferinţă de presă premergătoare primului meci al ''cormoranilor'' în acest sezon al Ligii Campionilor.

''Am urmărit şi interviurile de după finală şi felul în care au vorbit ambele fete, la 18 şi 19 ani, a fost impresionant şi plin de inspiraţie, poate mai mult decât tenisul în sine. Am fost copleşit de felul în care s-au prezentat ambele'', a comentat Klopp, care a descris-o pe Emma Răducanu, jucătoare al cărei tată este român, drept ''talentul secolului''.

''Emma a arătat un mare respect pentru adversara sa (Leylah Fernnadez, n. red.), ştiu şi speră că se vor înfrunta din nou în viitor în multe alte finale. A fost o demonstraţie de mare sportivitate, în elita sportului, despre cât de modest poţi să fii când eşti tânăr şi deasupra lumii. Cu siguranţă voi urmări mai des tenisul feminin faţă de cât am făcut-o în ultimii ani'', a mai spus Klopp.

Emma Răducanu, 18 ani, a produs o imensă surpriză în lumea sportului, câştigând turneul US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după o finală în care a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez. Răducanu a devenit primul jucător (la feminin sau masculin) care câştigă un titlu de Grand Slam venind din calificări, obţinând titlul la Flushing Meadows fără a pierde vreun set în cele zece meciuri jucate.

Liverpool va debuta miercuri pe Anfield în noul sezon al Ligii Campionilor, contra echipei italiene AC Milan. În celălalt meci al Grupei B se vor înfrunta Atletico Madrid şi FC Porto.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”