Fotbal: Antrenorul Thomas Tuchel, la Chelsea până în 2024

Fotbal: Antrenorul Thomas Tuchel, la Chelsea până în 2024

Antrenorul german Thomas Tuchel şi-a prelungit contractul cu Chelsea Londra, echipă cu care a câştigat Liga Campionilor, cu încă doi ani, până în 2024, scrie AFP.

Tuchel, cu contract până în 2022, a preluat banca tehnică a londonezilor în ianuarie, după ce în decembrie fusese demis de la PSG, Chelsea fiind atunci pe locul 9 în Premier League.

Sub ''bagheta'' sa, Chelsea a câştigat trofeul Ligii Campionilor după victoria cu 1-0 în faţa lui Manchester City, a terminat pe locul 4 în Premier League şi a ajuns în finala Cupei Angliei unde a pierdut în faţa lui Leicester City.

Londonezii au pierdut în toată această perioadă doar 5 din cele 30 de meciuri disputate.

"Nu cred că era un moment mai bun pentru a-mi prelungi contractul. Sunt foarte fericit pentru că fac parte din familia lui Chelsea Londra'', a spus Tuchel.

''Suntem, evident, extrem de fericiţi că ne vom putea baza în continuare pe Thomas şi aşteptăm şi alte performanţe de la echipă în viitor. Când Thomas ni s-a alăturat, în ianuarie, mai erau încă multe meciuri de jucat atât la nivel naţional, cât şi în Europa. El s-a adaptat perfect şi a devenit imediat o parte integrantă a familiei Chelsea'', a declarat Marina Granovskaia, directorul general al lui Chelsea.

Thomas Tuchel, în vârstă de 47 de ani, a mai antrenat pe Paris SG, pe care a dus-o în finala Ligii Campionilor din 2020, pierdută cu 1-0 în faţa lui Bayern Munchen, pe Mainz (2009-2014) şi Borussia Dortmund (2015-2017). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”