Fotbal: Antrenorul Unai Emery spune că nu pleacă de la Villarreal la Newcastle United

Fotbal: Antrenorul Unai Emery spune că nu pleacă de la Villarreal la Newcastle United

Antrenorul echipei spaniole de fotbal Villarreal, Unai Emery, a postat o declaraţie pe reţelele sale de socializare în care apreciază interesul lui Newcastle de a-l angaja, dar asigură că va continua la clubul din La Liga, scrie EFE.

Antrenorul basc a asigurat că principalul său interes este să continue la Villarreal, în ciuda insistenţei din presa engleză care susţinea că el va prelua în curând banca tehnică a lui Newcastle.

"Villarreal CF este casa mea şi sunt 100% implicat aici. Sincer, sunt recunoscător pentru interesul arătat de un mare club, dar sunt şi mai recunoscător că sunt aici şi de aceea i-am comunicat lui Fernando Roig decizia mea de a dori să continui la Villarreal'', a spus tehnicianul.

El a mulţumit şi suporterilor spanioli pentru sprijinul pe care i l-au arătat mereu. ''Duminică avem un meci important, ne vedem pe Estadio de la Ceramica", a spus Emery.

Noii proprietari ai lui Newcastle îl doreau pe Emery pe banca tehnică a echipei din Premier League, în locul lui Steve Bruce, care şi-a reziliat contractul cu "coţofenele". Clubul englez a fost vândut luna trecută unui consorţiu condus de Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite (PIF). Emery, care a pregătit-o în Anglia pe Arsenal, este în fruntea unei liste scurte pentru postul vacant de pe St James' Park.

În locul lui Bruce, şefii lui Newcastle l-au numit interimar pe Graeme Jones. Ei doresc însă ca interimatul să ia sfârşit şi au alcătuit o listă scurtă de potenţiali antrenori, avându-l în frunte pe Unai Emery şi pe care mai figurează Eddie Howe, Roberto Martinez, Antonio Conte (care între timp a preluat-o pe Tottenham), Paulo Fonseca şi Brendan Rodgers.

Potrivit presei britanice, Newcastle spera că Emery să fie pe banca tehnică la meciul din weekend cu Brighton. Pentru a obţine semnătura sa, clubul ar fi trebuit să plătească o compensaţie de circa 6 milioane de lire sterline.

Emery, care le-a mai antrenat pe Valencia, Sevilla sau PSG, a venit la Villarreal în vara lui 2020, când a semnat un contract pe trei ani.

"Submarinul galben" este pe locul 2 în grupa sa din Liga Campionilor, la egalitate de puncte cu liderul Manchester United, echipa pe care a învins-o în finala ediţiei trecute de Europa League la loviturile de departajare.

În La Liga, Villarreal are evoluţii sub aşteptări şi este pe locul 13, cu 12 puncte după 12 etape.

Duminică, va juca acasă cu ultima clasată, Getafe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...