Fotbal: Arbitri din Portugalia, Franţa şi Letonia, la primele meciuri ale naţionalei din preliminariile CM 2022

Fotbal: Arbitri din Portugalia, Franţa şi Letonia, la primele meciuri ale naţionalei din preliminariile CM 2022

FIFA a anunţat, joi, că meciurile echipei naţionale de fotbal a României, programate în această lună, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, vor fi oficiate de brigăzi de arbitri din Portugalia, Franţa şi Letonia.

La partida din 25 martie, cu Macedonia de Nord, care se va disputa de la ora 21:45 pe Arena Naţională, a fost delegată o brigadă portugheză. Arbitru central va fi Fabio Jose Costa Verissimo, ajutat de Luis Andre Ferreira Pinto Campos şi Bruno Miguel Campos Rodrigues, în calitate de al patrulea oficial fiind delegat Antonio Emanuel Carvalho Nobre.

Centralul lusitan de 38 de ani a făcut parte din brigada care a arbitrat România în preliminariile CM 2018, fiind al patrulea oficial la meciul din Kazahstan, 0-0, a anunţat Federaţia Română de Fotbal într-un comunicat de presă.

Meciul România - Germania, din 28 martie, care se va disputa tot pe Arena Naţională, de la ora 21:45, va fi oficiat de o brigadă franceză, la centru cu Clement Turpin şi arbitri asistenţi Nicolas Danos şi Cyril Gringore, cu Jerome Brisard al patrulea oficial.

Clement Turpin, 38 de ani, a fost delegat la EURO U19 din 2011 găzduit de România, unde a condus partida tricolorilor U19 cu Cehia, 1-3.

La partida din deplasare Armenia - România, din 31 martie, ora 19:00, de pe Stadionul Republican Vazghen Sargsian (Erevan), a fost desemnată o brigadă de arbitri din Letonia.

La centru va oficia Andris Treimanis, ajutat de Haralds Gudermanis şi Aleksejs Spasjonnikovs, iar Vitalikj Spasjonnikovs în calitate de al patrulea oficial. Singurul contact al centralului de 35 de ani cu naţionalele noastre datează din 2019 când, la EURO U21, a fost al patrulea oficial la semifinala Germania - România 4-2.

România face parte din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

Partidele din preliminarii vor avea loc în perioada martie - noiembrie 2021, iar cele din play-off în luna martie a anului viitor.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”