Fotbal: Aston Villa şi FC Barcelona s-au înţeles în privinţa transferului definitiv al lui Coutinho (presă)

Fotbal: Aston Villa şi FC Barcelona s-au înţeles în privinţa transferului definitiv al lui Coutinho (presă)

Aston Villa a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru a-l achiziţiona pe Philippe Coutinho pentru aproximativ 20 de milioane de euro (17,2 milioane de lire sterline), scrie The Guardian.

La începutul acestui an, Philippe Coutinho a fost cedat sub formă de împrumut la Aston Villa, însă spaniolii au luat în sarcina lor 65% din salariul brazilianului.

Coutinho este cu Villa din ianuarie, iar oportunitatea de a continua să lucreze sub conducerea lui Steven Gerrard a fost esenţială pentru decizia fotbalistului de 29 de ani de a accepta transferul.

Coutinho a jucat de 16 ori pentru Aston Villa, marcând patru goluri şi oferind trei pase decisive, deşi toate au venit în primele opt apariţii ale sale. "Îl vrem pe Phil Coutinho aici cu siguranţă", a spus Gerrard.

În urmă cu două zile, presa spaniolă informa că FC Barcelona este pe punctul de a-l transfera definitiv pe Philipe Coutinho la Aston Villa, în schimbul unei sume cu circa 100 de milioane de euro mai mică decât cea cu care l-a cumpărat pe brazilian, în urmă cu patru ani.

FC Barcelona a plătit 120 de milioane de euro în 2018, când l-a achiziţionat pe Coutinho de la FC Liverpool, iar contractul dintre cele două părţi includea şi bonusuri de performanţă, de până la 40 de milioane euro. Brazilianul nu a reuşit să se impună pe Camp Nou, iar Barca l-a împrumutat în sezonul 2019-2020 la Bayern Munchen, cu speranţa că îşi va recupera ulterior o parte din suma investită, însă campioana Germaniei a decis să nu-l păstreze pe Coutinho după expirarea împrumutului.

Surse din cadrul clubului FC Barcelona au subliniat că plecarea sa la Aston Villa a însemnat o economie de şapte milioane euro pentru gruparea "blaugrana".

Aston Villa, echipă, antrenată de Steven Gerrard, este dispusă să-l păstreze pe brazilian, care s-a făcut remarcat prin evoluţiile sale de la revenirea în Premier League, însă Villa nu doreşte să plătească mai mult de 15-20 de milioane de euro pentru un transfer definitiv, sumă acceptată de FC Barcelona, în condiţiile în care Coutinho este unul dintre jucătorii cu cele mai mari salarii din lotul său, iar contractul său cu clubul catalan expiră în vara lui 2023.

Aston Villa este în prezent pe locul 12 în Premier League, după 35 de etape. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor