Fotbal: Astra Giurgiu - Zira FK 3-1, în turul al doilea preliminar al Europa League

Fotbal: Astra Giurgiu - Zira FK 3-1, în turul al doilea preliminar al Europa League

Astra Giurgiu a învins cu scorul de 3-1 (1-1) formația azeră Zira FK, joi seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'', în prima manșă a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal.

Alexandru Ioniță II (31), Alexandru Dandea (55) și Anthony Le Tallec (74) au marcat pentru gazde, în timp ce golul azerilor a fost semnat de Rașad A. Sadîgov (34).

Astra, într-o formulă mult schimbată față de sezonul trecut, a obținut o victorie concludentă, la primul său meci oficial din noul sezon competițional, care putea fi și mai clară dacă giurgiuvenii nu ratau câteva ocazii uriașe.

Prima parte a meciului a fost una de tatonare, fără ritm, în care niciuna dintre formații nu s-a remarcat. Astra a avut prima ocazie în min. 9, când Dandea a reluat cu capul peste poartă, la lovitura liberă a lui Marquinhos.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu a avut șansa deschiderii scorului în min. 13, dar Chipirliu a ratat din situație ideală, la pasa lui Ioniță. Erico (22) l-a pus la încercare pe portarul azer cu un șut de la 35 de metri, dar Nazirov a acordat corner. Brazilianul i-a dat din nou emoții lui Nazirov, un minut mai târziu, la lovitura de colț, dar portarul a fost pe direcția mingii. Dominația gazdelor a continuat, dar Mrzljak (24) a trimis cu capul alături de poartă, iar Belu a tras în bară (27).

Astra a reușit să deschidă scorul în min. 31, când Alex Ioniță a reluat în plasă din marginea careului, după o minge respinsă greșit de portarul Nazirov.

Gazdele au avut avantaj doar trei minute, pentru că Sadîgov (34) a egalat, cu un șut de la 20 de metri, după o minge respinsă greșit de apărarea Astrei.

Chipirliu (38), golgheterul ligii secunde în sezonul trecut, a avut o ratare incredibilă din fața porții, iar finalul primei părți a aparținut oaspeților, dar Iliev a respins în corner șutul expediat la colțul scurt de Manga (45), după care bulgarul a fost la post și la șutul din afara careului tras de Djuric (45+1).

La reluare, portarul Nazirov a avut o intervenție spectaculoasă la lovitura de cap a lui Le Tallec (52), dar nu a mai putut face nimic în min. 55, la mingea trimisă cu capul de Dandea, la lovitura liberă executată de Ioniță.

Iliev a salvat golul la șutul lui Manga din careu (62) și tot Astra a fost cea care a marcat, prin francezul Le Tallec (74), care a reluat simplu în plasă mingea recentrată de Erico, la cornerul lui Ioniță.

Zira a ieșit mai mult la joc în ultima parte a meciului, pe fondul unei scăderi fizice a giurgiuvenilor, dar nu a reușit să își creeze ocazii clare de gol. Halilzade a tras din unghi, la colțul scurt (90+1), dar Iliev a fost atent și a acordat corner.

Astra a mai avut două situații notabile, o acțiune a lui Vîlceanu (85), finalizată cu șut pe centrul porții, și un voleu al lui Balaure (90+2), din marginea careului, pe lângă poartă.

Manșa a doua va avea loc pe 20 iulie, la Baku, iar Astra este favorită la calificarea în turul al treilea preliminar. Tragerea la sorți a meciurilor din această fază este programată vineri, la Nyon (ora 14,00).

Astra Giurgiu — Zira FK 3-1 (1-1)
Au marcat: Alexandru Ioniță II (31), Alexandru Dandea (55), Anthony Le Tallec (74), respectiv Rașad A. Sadîgov (34).
Giurgiu, stadion ''Marin Anastasovici''
Europa League — turul II preliminar (prima manșă)

Au evoluat echipele:

Astra: 23. Plamen Iliev — 7. Claudiu Belu-Iordache, 6. Florin Bejan, 21. Erico, 77. Alexandru Stan (căpitan) — 30. Alexandru Dandea (20. Robert Vîlceanu, 63), 24. Filip Mrzljak — 10. Alexandru Ioniță II, 4. ''Marquinhos'' Marcus Vinicius Vidal Cunha, 17. Viorel Nicoară (96. Silviu Balaure, 78) — 92. Remus Bogdan Chipirliu (9. Anthony Le Tallec, 46). Antrenor: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 33. Ionuț Boșneag — 25. Piotr Polczak, 71. Andrei Pițian, 95. Romario Moise.

Zira FK: 1. Anar Nazirov (căpitan) — 14. Gabriel Matei, 3. Joseph Boum, 23. Jovan Krneta, 13. Aleksandr Șemonaev (28. Tamkin Halilzade, 56), 7. Orhan Aliev (43. Richard Gadze, 65) — 9. David Manga, 4. Vugar Mustafaev, 8. Milan Djuric, 6. Rașad A. Sadîgov (11. Viktor Ibekoyi, 77) — 10. Kervens Belfort, . Antrenor: Ayhan Abbasov.
Rezerve neutilizate: 85. Kamal Bairamov — 5. Adil Naghiev, 39. Sadig Guliev, 99. Nijat Gurbanov.

Arbitru: Serghei Ținkevici; arbitri asistenți: Vitali Maliutin, Evgheni Romanov; arbitru de rezervă: Viktor Șimusik (toți din Belarus)
Cartonașe galbene: Ioniță (36), Șemonaev (54), Boum (63).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro