Fotbal: Atletico Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după 4-2 cu Bayer, la Leverkusen

Fotbal: Atletico Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după 4-2 cu Bayer, la Leverkusen

Atletico Madrid a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, grație victoriei cu scorul de 4-2 pe terenul formației germane Bayer Leverkusen, în prima manșă a optimilor de finală.

Finalista de anul trecut a competiției s-a impus prin golurile marcate de Saul Niguez (17), Antoine Griezmann (25), Kevin Gameiro (59 — penalty) și Fernando Torres (86), în timp ce pentru gazde au punctat Karim Bellarabi (48) și Stefan Savic (autogol, 68).

Bayer a avut o posesie mai bună a mingii, dar Atletico a făcut din nou dovada pragmatismului său obișnuit sub bagheta antrenorului Diego Simeone și a câștigat fără emoții.

Prima ocazie de gol a aparținut madrilenilor, șutul lui Griezmann (12) fiind respins de portarul Leno, după care centrarea lui Filipe Luis a fost respinsă de Wendell în bara propriei porți.

Atletico a deschis scorul în min. 17, prin Saul Niguez, cu un șut din marginea careului, deviat de un fundaș. Oaspeții și-au majorat rapid avantajul, prin Griezmann (25), care a concretizat pasa compatriotului său Gameiro, în urma unei respingeri greșite a lui Dragovic.

Slovenul Kampl a testat vigilența portarului Moya (30), dar Atletico a avut până la pauza și șansa golului trei, însă Griezmann a ratat-o în situație de unu la unu cu portarul Leno.

Vicecampioana Europei a avut și prima situație de gol din repriza a doua, dar Gameiro (46) a fost blocat în ultimul moment.

Bayer a redus din diferență (48), prin Bellarabi, care a marcat din centrarea lui Henrichs. Peste doar două minute, Gameiro a fost aproape să refacă ecartul de pe tabelă, dar a nimerit bara (50).

Atletico s-a desprins la 3-1 (59), când Gameiro a marcat din penalty, după ce tot el fusese ținut de Dragovic.

''Aspirinele'' au mai revenit o dată, cu ajutorul fundașului Savic, care a trimis în propria poartă mingea centrată de Brandt (68).

Javier ''Chicharito'' Hernandez (81) a avut o dublă ocazie de a restabili egalitatea, dar Moya s-a opus în primă fază, iar apoi fundașul Filipe Luis a respins de pe linia porții.

Soarta partidei și probabil a calificării a fost tranșată în ultimele minute de joc de ''veteranul'' Fernando Torre, care a marcat la opt minute de la introducerea sa pe teren (86), acesta fiind al 20-lea său gol în Champions League.

Leverkusen, care era neînvinsă acasă de zece meciuri în cupele europene (din noiembrie 2014, 0-1 cu Monaco) a avut doi titulari sub 20 de ani, Havertz (17 ani) și Henrichs (19).

Returul se va juca la Madrid, pe 15 martie.

Bayer Leverkusen — Atletico Madrid 2-4 (0-2)
Au marcat: Karim Bellarabi (48), Stefan Savic (autogol, 68), respectiv Saul Niguez (17), Antoine Griezmann (25), Kevin Gameiro (59 — penalty), Fernando Torres (86).
Leverkusen, BayArena: 29.300 spectatori
Liga Campionilor — optimi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
Bayer: 1. Bernd Leno — 39. Benjamin Henrichs, 6. Aleksandar Dragovic, 21. Omer Toprak (căpitan), 18. Wendell — 20. Charles Aranguiz, 44. Kevin Kampl — 38. Karim Bellarabi (17. Joel Pohjanpalo, 66), 29. Kai Havertz (31. Kevin Volland, 56), 19. Julian Brandt (9. Leon Bailey, 87) — 7. Javier Hernandez. Antrenor: Roger Schmidt.
Rezerve neutilizate: 28. Ramazan Ozcan — 14. Admir Mehmedi, 15. Julian Baumgartlinger, 16. Tin Jedvaj.
Atletico: 1. Miguel Angel Moya — 16. Sime Vrsaljko, 15. Stefan Savic, 24. José María Gimenez, 3. Filipe Luis — 6. Koke, 14. Gabi (căpitan), 8. Saul Niguez, 10. Yannick Carrasco (9. Fernando Torres, 78) — 7. Antoine Griezmann (11. Angel Correa, 78), 21. Kevin Gameiro (22. Thomas Partey, 71). Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: 13. Jan Oblak — 19. Lucas Hernandez, 23. Nicolas Gaitan, 27. Caio Henrique.

Arbitru: William Collum; arbitri asistenți: David McGeachie, Francis Connor; arbitri asistenți adiționali: Bobby Madden, John Beaton; arbitru de rezervă: Alan Mulvanny (toți din Scoția)
Cartonașe galbene: Henrichs (17), Dragovic (58), Wendell (64), Aránguiz (74), Torres (88), Gabi (89), Filipe Luis (90).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Evelin Ceciu)

Citiți și:


* Fotbal: Manchester City — AS Monaco 5-3, în optimile Ligii Campionilor, după un meci spectaculos


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...