Fotbal: Avocaţii lui Ronaldinho încearcă să obţină punerea sa în libertate

Fotbal: Avocaţii lui Ronaldinho încearcă să obţină punerea sa în libertate

Avocaţii fostului mare fotbalist brazilian Ronaldinho au încercat să obţină luni o audiere rapidă în faţa justiţiei paraguayene pentru punerea în libertate provizorie a vedetei, deţinută de patru zile la Asuncion pentru folosirea unui paşaport fals, relatează AFP.

Potrivit mai multor surse apropiate de dosar, consultate de AFP, apărarea fostului internaţional brazilian (39 ani) se luptă pentru obţinerea unei audieri pentru marţi în faţa tribunalului din capitala Paraguayului.

Presa braziliană a relatat că ministrul justiţiei din Brazilia, Sergio Moro, a contactat autorităţile paraguayene pentru a obţine clarificări în acest caz.

Moro ''a sunat pentru a se informat în acest dosar (...) urmărit de guvernul brazilian'', a precizat un responsabil din ministerul paraguayan de justiţie.

Ronaldo de Assis Moreira, cunoscut drept Ronaldinho, a fost arestat pe 6 martie împreună cu fratele său Roberto. Ambii sunt acuzaţi că au intrat în Paraguay cu paşapoarte false. Reţinerea lor preventivă a fost confirmată sâmbătă de un judecător din capitala Paraguayului.

Ronaldinho, câştigător al Balonului de Aur în 2005, sosise împreună cu fratele său la Asuncion pentru a promova o carte şi pentru a participa la diferite acţiuni caritabile, la iniţiativa fundaţiei Fraternidad Angelical, care sprijină copiii săraci.

Cei doi brazilieni au prezentat paşapoartele vameşilor, care nu au observat vreo neregulă. Poliţia paraguayană a percheziţionat apoi camerele lor de hotel şi a descoperit paşapoarte false, făcute la Asuncion în urmă cu câteva luni, potrivit ministrului de interne Euclides Acevedo.

Apărarea fostului fotbalist a respins orice responsabilitate a fundaţiei Fraternidad Angelical, a cărei preşedintă, Dalia Lopez, face obiectul unui mandat de arest.

Potrivit lui Sergio Queiroz, avocatul brazilian al lui Ronaldinho, paşapoartele au fost oferite de fundaţie lui Ronaldinho pentru ''a facilita posibilitatea de a face afaceri'' în Paraguay. ''Ronaldinho nu a comis niciun delict, deoarece el nu ştia că paşaportul care i-a fost înmânat era fals'', a asigurat avocatul.

Marcos Estigarribia, avocatul Daliei Lopez, a precizat că aceasta ceruse unor intermediari să face demersurile pentru obţinerea unor paşapoarte autentice la cererea fraţilor, care doreau să ''facă afaceri în Paraguay'', însă nu a bănuit niciodată că intermediarii au înmânat paşapoarte cu informaţii false, avocatul precizând că Ronaldinho şi fratele său au plătit 5.000 de dolari pentru grăbirea ''procedurilor'' de obţinere a paşapoartelor.

Pe lângă Ronaldinho şi fratele său au mai fost arestaţi antreprenorul brazilian Wilmondes Sousa şi două cetăţene paraguayene, Maria Isabel Gayoso şi Esperanza Apolonia Caballer, scandalul determinând şi demisia directorului naţional al Migraţiei, Alexis Penayo.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”