Fotbal: Bayern Munchen, calificare spectaculoasă în sferturile Ligii Campionilor, după prelungiri

Fotbal: Bayern Munchen, calificare spectaculoasă în sferturile Ligii Campionilor, după prelungiri

Bayern Munchen a reușit o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, pe Fussball Arena, printr-o victorie cu scorul de 4-2 (0-2, 2-2), după prelungiri, în meciul cu Juventus Torino, în care italienii au condus cu 2-0 până spre final.

După 2-2 la Torino, Juve, finalista ediției trecute, a început în forță și a surprins formația bavareză prin două goluri în prima jumătate de oră, semnate de Paul Pogba (5) și Juan Cuadrado (28). Bayern a forțat tot meciul, ''Bătrâna Doamnă'' nu a reușit să încheie conturile, iar campioana Germaniei a reușit in extremis să trimită meciul în prelungiri, grație golurilor realizate de Robert Lewandowski (73) și Thomas Muller (90+1).

În prelungiri, Bayern a mai punctat de două ori, după două mutări inspirate ale antrenorului Pep Guardiola, prin Thiago Alcantara (108) și Kingsley Coman (110).

Gazdele au început cu o mare ocazie de gol în chiar minutul doi, prin Arturo Vidal, dar Juve a deschis scorul, în min. 5, prin Pogba, care a sancționat o neînțelegere între Alaba și Neuer.

Juventus și-a majorat avantajul în min. 28, prin Cuadrado, după o cursă a lui Morata din propria jumătate de teren.

Până la pauză, Bayern a fost aproape să gol, dar Buffon a respins șutul lui Muller, iar Lewandowski putea înscrie involuntar la degajarea apărării italiene (42).

Nu mult a lipsit ca Juve să intre cu un scor de forfait la cabine, dar șutul lui Lichtsteiner (44) a trecut peste transversală.

În repriza secundă, tot torinezii au fost mai periculoși, dar șutul lui Morata (57) este blocat și se duce în corner. Neuer a fost la post (58) și la lovitura de cap a spaniolului, din faza care a urmat.

Bayern a marcat primul gol prin atacantul polonez Lewandowski (73), din centrarea lui Douglas Costa. Presiunea gazdelor a crescut, iar șutul brazilianului, expediat două minute mai târziu, a fost blocat de defensiva italiană.

Bavarezii au smuls egalarea în primul minut adițional (90+1), când Muller a fost găsit nemarcat de noul intrat Coman la colțul lung și a înscris cu capul.

Neuer a fost providențial în debutul prelungirilor (93), când s-a opus la șutul cu efect al lui Lichtsteiner.

Bayern a tranșat disputa în decurs de doar trei minute, marcând de două ori prin rezervele Thiago Alcantara (108), după o combinație cu Muller, și prin Coman (110), la capătul unei acțiuni personale.

Până la ultimul fluier, Juventus și-a mai creat trei mari ocazii de gol, dar Neuer s-a opus în primă instanță în fața lui Mandzukic și Sturaro (117), iar apoi în fața lui Bonucci (118), transformat în vârf de conjunctură.

Alături de Bayern, în sferturile de finală s-au mai calificat Wolfsburg, Real Madrid, Benfica, PSG, Manchester City, Atletico Madrid și FC Barcelona.

Bayern Munchen — Juventus Torino 4-2 (0-2, 2-2), după prelungiri
Au marcat: Robert Lewandowski (73), Thomas Muller (90+1), Thiago Alcantara (108), Kingsley Coman (110), respectiv Paul Pogba (5), Juan Cuadrado (28).
Munchen, Fussball Arena: 70.000 spectatori
Liga Campionilor — optimi de finală (retur)
În tur: 2-2.

Au evoluat echipele:
Bayern: Manuel Neuer — Philipp Lahm (căpitan), Joshua Kimmich, Mehdi Benatia (Juan Bernat, 46), David Alaba — Xabi Alonso (Kingsley Coman, 60) — Douglas Costa, Arturo Vidal, Thomas Muller, Franck Ribery (Thiago Alcantara, 101) — Robert Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola.
Juventus: Gianluigi Buffon (căpitan) — Stephan Lichtsteiner, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Patrice Evra — Sami Khedira (Stefano Sturaro, 68), Paul Pogba — Juan Cuadrado (Roberto Pereyra, 89), Hernanes, Alex Sandro — Alvaro Morata (Mario Mandzukic, 72). Antrenor: Massimiliano Allegri.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)
Cartonașe galbene: Khedira (29), Morata (38), Kimmich (44), Vidal (48), Lichtsteiner (48), Lewandowski (51), Bonucci (53), Cuadrado (71), Pereyra (103), Thiago Alcantara (109), Bernat (112), Sturaro (112).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”