Fotbal: Bayern Munchen şi-a asigurat titlul în Germania, după 1-0 cu Werder Bremen

Fotbal: Bayern Munchen şi-a asigurat titlul în Germania, după 1-0 cu Werder Bremen

Bayern Munchen şi-a asigurat al optulea său titlul consecutiv în Bundesliga, marţi seara, după ce a învins-o pe Werder Bremen cu scorul de 1-0, în deplasare, într-un meci din etapa a 32-a a campionatului de fotbal al Germaniei.


Foto: (c) Stuart Franklin / EPA



Atacantul polonez Robert Lewandowski a marcat unicul gol al partidei, în min. 43, bavarezii obţinând victoria deşi au terminat jocul în zece oameni, după eliminarea lui Alphonso Davies (79).

Pentru Lewandowski a fost al 31-lea gol din acest sezon, el fiind practic de neajuns în clasamentul golgheterilor în care este urmat de Timo Werner (RB Leipzig), cu 25 de reuşite.


Foto: (c) Stuart Franklin / EPA



Bayern are acum un avans de zece puncte faţă de a doua clasată, Borussia Dortmund, care nu mai poate recupera diferenţa în cele trei partide pe care le mai are de jucat. Bavarezii au început sezonul cu croatul Niko Kovac la cârmă, acesta fiind demis în noiembrie şi înlocuit cu secundul său Hansi Flick, care nu a cunoscut înfrângerea de atunci, obţinând 11 victorii consecutive.

Pentru echipa din Munchen acesta este al 29-lea titlu obţinut în Bundesliga, de la înfiinţarea acesteia, în 1963. Bayern are în total 30 de titluri de campioană a Germaniei.

Echipa antrenată de Hansi Flick poate realiza dubla în acest sezon, urmând să joace pe 4 iulie finala cu Bayer Leverkusen. De asemenea, Bayern este în cursă şi pentru Liga Campionilor, câştigând primul meci din optimi cu Chelsea, 3-0 la Londra.

Penultima clasată, Werder Bremen, mai are doar două meciuri pentru a încerca să evite retrogradarea din Bundesliga, a doua din istoria sa după 1980.

Rezultatele de marţi din etapa a 32-a:
Borussia Moenchengladbach - Wolfsburg 3-0
Au marcat: Jonas Hofmann (10, 30), Stindl (65).

Werder Bremen - Bayern Munchen 0-1
Au marcat: Lewandowski (43).

Freiburg - Hertha Berlin 2-1
Au marcat: Grifo (61), Niels Petersen (71), respectiv Ibisevic (66 - penalty).

Union Berlin - SC Paderborn 1-0
A marcat: Zolinski (27, autogol).

Miercuri vor avea loc partidele Eintracht Frankfurt - Schalke 04, Borussia Dortmund - Mainz, RB Leipzig - Fortuna Dusseldorf, Bayer Leverkusen - FC Koln, FC Augsburg - Hoffenheim.

Clasament:
1. Bayern Munchen 76 puncte (32 jocuri)
2. Borussia Dortmund 66 puncte (31 j)
3. RB Leipzig 62 puncte (31 j)
4. Borussia Moenchengladbach 59 puncte (32 j)
5. Bayer Leverkusen 57 puncte (31 j)
6. Wolfsburg 46 puncte (32 j)
...
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”