Fotbal: Becali spune că Duckadam a câştigat 300.000 de euro în 10 ani la FCSB fără să lucreze

Fotbal: Becali spune că Duckadam a câştigat 300.000 de euro în 10 ani la FCSB fără să lucreze

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că fostul portar Helmut Duckadam, care a demisionat la 14 iunie din funcţia de preşedinte onorific după ce i-a fost scăzut salariul, a câştigat în cei 10 ani suma totală de 300.000 de euro fără să lucreze.

De asemenea, Becali a menţionat că Duckadam a făcut şi 26 de deplasări în străinătate cu echipa.

"Nu fac niciun fel de acuză la adresa lui Duckadam, doar spun adevărul. El a început la noi în august 2010, a luat 2.500 de euro pe lună... deci în 10 ani a câştigat de la mine 300.000 de euro. Asta fără să vină la club... adică a venit de câteva ori. Eu i-am spus la telefon că are mână liberă şi să se implice, să se ocupe de portari... s-a dus o dată, iar apoi nu s-a mai dus. Deci a luat 300.000 de euro pe care i-am dat eu, să spună el dacă nu i-a luat. Acum, o să-l acuz, sper să nu se supere, de minciună... Că el a zis că nu a fost invitat niciodată în deplasările echipei... dar a fost în 26 de deplasări în străinătate, am dovezile aici. El a fost invitat în toate, dar la unele nu a vrut el să meargă. În unele, 2 sau 3 a fost şi cu familia. Deci el a luat 300.000 de euro de la mine din 2010 până acum fără să lucreze nimic. Acum nu sunt obligat să dau banii mei oricui şi oricum. Am dat, dar nu înseamnă că dau la infinit din banii mei", a afirmat finanţatorul.

Gigi Becali a precizat că ambele sancţiuni primite din partea Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru discriminare la adresa femeilor, 15.000 de lei penalitate sportivă, respectiv patru luni de suspendare şi 65.000 de lei penalitate sportivă, vor fi ridicate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Trebuie să dea TAS decizia. Din ce îmi spune avocata, care este şi în Comisia de Disciplină a UEFA, 100% câştigăm pentru că mai sunt precedente. Există jurisprudenţă europeană în sensul ăsta şi o să câştigăm 100%", a explicat Becali.

În ceea ce priveşte contestaţia clubului Dinamo privind dreptul de joc al portarului Andrei Vlad în manşa tur a semifinalelor Cupei României, Becali a afirmat: "În primul rând cei de la Dinamo au căzut din drepturi. Trebuiau să facă memoriu la pauza meciului sau înainte. Ei au făcut după, dar la secretarul general al FRF, când trebuiau să facă la Competiţii. Probabil că secretarul general o să le spună că nu e de competenţa lui. Dar chiar dacă o transmite la comisie, noi am vorbit. E clar pentru toată lumea, avem dreptate 100%, scrie acolo că în caz de divergenţe se aplică Regulamentul Disciplinar. Deci nu avem niciun fel de problemă cu finala (n.r. - să piardă la masa verde şi să nu joace finala Cupei României), sunt speculaţii. S-a şi discutat să se regleze problema asta din ROAF la vară, adică în pauza competiţională. Oricum, nu îmi fac probleme, Cupa României şi locul 3 în campionat le vom lua".
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante