Fotbal: Belgia sărbătoreşte trei ani neîntrerupţi ca numărul unu în clasamentul FIFA

Fotbal: Belgia sărbătoreşte trei ani neîntrerupţi ca numărul unu în clasamentul FIFA

Selecţionata de fotbal al Belgiei, antrenată de spaniolul Roberto Martinez, a împlinit luni trei ani fără întrerupere de când ocupă primul loc în clasamentul FIFA, transmite EFE.

''Diavolii roşii'' au publicat pe contul de Twitter al naţionalei o fotografie în care jucători precum Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne sau Romelu Lukaku apar pe imaginea unui glob pământesc roşu.

După ce s-a impus în ultimele sale trei partide internaţionale, cu Estonia, Cehia şi Belarus, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, Belgia se menţine pe primul poziţie în ierarhia mondială dată publicităţii luna aceasta, fiind urmată de Brazilia, Anglia, Franţa, Italia, Argentina, Portugalia, Spania, Mexic şi Danemarca.

Roberto Martinez a ajuns la 50 de victorii pe banca naţionalei belgiene (în 64 de partide), stabilind un record absolut pentru un selecţioner belgian, depăşindu-l pe celebrul Guy Thys, care a adunat 49 de succese în două mandate (1976-1989 şi 1990-1901). ''Diavolii roşii'' au marcat în fiecare din ultimele lor 38 de meciuri.

În perioada scursă din data de 20 septembrie 2018, când Belgia a devenit liderul clasamentului FIFA, echipa antrenată de Martinez a ajuns în sferturile EURO 2020, eliminată de viitoarea campioană Italia, şi-a asigurat practic calificarea la Cupa Mondială din Qatar şi în octombrie va disputa semifinalele Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Belgian Red Devils/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…