Fotbal: Belgianul Benteke a marcat cel mai rapid gol într-un meci oficial internațional

Fotbal: Belgianul Benteke a marcat cel mai rapid gol într-un meci oficial internațional

Atacantul belgian Christian Benteke a marcat cel mai rapid gol într-un meci oficial internațional, luni seara, când a deschis scorul pentru selecționata ''diavolilor roșii'' în fața Gibraltarului, la Faro (Portugalia), după 8,1 secunde, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018, potrivit site-ului UEFA.

Benteke a fost mai iute decât sanmarinezul Davide Gualtieri, care marcase după 8,3 secunde în poarta Angliei, în noiembrie 1993, în preliminariile Cupei Mondiale din 1994.

Totodată, a fost cel mai rapid gol din istoria naționalei Belgiei.

Cel mai rapid gol marcat vreodată într-un meci internațional este considerat reușita lui Lukas Podolski pentru naționala Germaniei, într-un amical cu Ecuadorul, în 2013, după șase secunde.

Cel mai rapid gol din UEFA Champions League a fost marcat de olandezul Roy Makaay, care deschidea scorul pentru Bayern Munchen în meciul cu Real Madrid (2-1) din 7 martie 2007, după 10 sec 12/100.

Cehul Jan Sykora a marcat cel mai rapid gol din Europa League pe 15 septembrie anul acesta, după 10,69 secunde, în partida Qarabag Liberec 2-2.

Recordul pentru turneul final al Cupei Mondiale este deținut de turcul Hakan Șukur, care a înscris în poarta echipei Coreei de Sud în 2002 după doar 10,8 secunde.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...