Fotbal: Bosnia nu îl va extrăda pe Zdravko Mamic, condamnat la închisoare în Croaţia

Fotbal: Bosnia nu îl va extrăda pe Zdravko Mamic, condamnat la închisoare în Croaţia

Autorităţile bosniace au decis să nu dea curs cererii de extrădare în Croaţia a fostului preşedinte al clubului de fotbal Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic, condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare pentru fapte de corupţie şi deturnare de fonduri, relatează EFE.

Mamic, care deţine cetăţenie bosniacă şi croată, a declarat după audierea în faţa unui tribunal la Sarajevo, că se poate mişca liber în toată Bosnia-Herţegovina. El a fost reţinut joi în sudul ţării după ce pe numele său s-a emis un mandat internaţional de căutare şi de reţinere emis de justiţia croată.

Fostul şef al lui Dinamo Zagreb, unul din cei mai influenţi oameni ai fotbalului croat, a fugit în Bosnia pe 5 iunie, cu o zi înainte ca un tribunal croat să-l condamne la închisoare.

Legislaţia bosniacă nu permite extrădarea forţată a cetăţenilor bosniaci în alte ţări.

Justiţia croată l-a găsit vinovat pe Mamic pentru că a deturnat fonduri şi a provocat clubului Dinamo Zagreb pierderi de 15 milioane euro şi pentru evaziunea fiscală la suma de 1,5 milioane euro. Luka Modric a fost inculpat în martie, după ce mărturia sa în faţa tribunalului din Osijek a fost considerată falsă în tentativa lui de a-l disculpa pe Mamic.

Un alt oficial de la Dinamo Zagreb, Damir Vrbanovic, unul dintre conducătorii federaţiei croate, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în timp ce antrenorul Zoran Mamic, fratele lui Zdravko, a primit o sentinţă de 4 ani şi 11 luni. Un inspector financiar a primit 4 ani şi 2 luni de închisoare, dar niciunul nu a fost prezent la Osijek. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte