Fotbal: Bratu despre ratarea calificării naţionalei U19 - Am primit o lecţie, trebuie să învăţăm să luptăm până la capăt

Fotbal: Bratu despre ratarea calificării naţionalei U19 - Am primit o lecţie, trebuie să învăţăm să luptăm până la capăt

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Florin Bratu, a declarat, miercuri, comentând ratarea calificării reprezentativei Under 19 a României la Campionatul European din 2018, că jucătorii români trebuie să înveţe să lupte până la capăt, precizând că ei au primit o lecţie de la Ucraina, cea care s-a calificat printr-un gol marcat în prelungiri.

"E foarte complicat ce s-a întâmplat. Parcă nu am înţeles nimic din acele ultime 20 de minute din final. Nu cred că problema a fost acel roşu la Moruţan. Important era ca echipa să se apere în următoarele 15 minute pentru a obţine cel puţin un egal şi nu s-a reuşit acest lucru. Cred că aici e problema, de ce nu s-a reuşit acest lucru. Am văzut o echipă prăbuşită, o echipă nefericită... La 1-1 şi apoi 1-2 toţi erau pe jos, deşi mai erau câteva minute. Trebuie să învăţăm să luptăm până la capăt. Ucraina ne-a dat o lecţie despre ceea ce înseamnă o echipă organizată, o echipă care luptă până la capăt. Nu am văzut la Ucraina jucători cu calităţi precum Moruţan, Măţan, Dragomir sau Screciu. În schimb am văzut la ei o echipă, iar asta a făcut diferenţa", a spus Bratu, cel care a condus selecţionata Under 18 a României înainte de a prelua formaţia Dinamo.

Tehnicianul a afirmat în conferinţa de presă că selecţionata U19 a României se bazează prea mult pe doi jucători, Olimpiu Moruţan şi Alexandru Măţan. "Chiar dacă România a jucat în 10 oameni mă aşteptam la o altă reacţie, pentru că ei au mai trecut prin asemenea momente în urmă cu 2 ani când au pierdut o calificare în ultima secundă împotriva Slovaciei, dacă nu mă înşel. În plus, au avut ca reper meciul Ucrainei cu Serbia de acum câteva zile... a fost aceeaşi partitură, trebuia să stea mai mult în gardă. Mi s-a părut că naţionala U19 a arătat un fotbal plăcut la acest turneu, dar s-a bazat prea mult pe doi jucători, Măţan şi Moruţan. Ei nu au funcţionat ieri aşa cum ne aşteptam şi au apărut problemele. Păcat, pentru că e o generaţie bună, cu jucători pe care îi vom vedea la echipe de top din Europa. Dar e o generaţie care a eşuat din nou", a explicat el.

Bratu a menţionat că îl va arunca în zăpadă pe jucătorul dinamovist Robert Moldovean, prezent pe teren în finalul partidei România - Ucraina de marţi. "Am vorbit puţin mai devreme cu Robert Moldoveanu, e afectat de ratarea calificării, normal. Dar o să îl arunc în zăpadă acum ca să îşi revină puţin", a precizat Florin Bratu.

Selecţionata României a ratat calificarea la Campionatul European de fotbal Under-19 din 2018, marţi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, după ce a fost învinsă de Ucraina cu scorul de 2-1 (0-0) în ultimul meci din Grupa a 4-a a turului de elită. România, care avea nevoie doar de un rezultat de egalitate, a condus cu 1-0 din minutul 77 prin reuşita lui Moruţan, dar a primit două goluri în minutele 84 şi 90+2 ratând calificarea la CE 2018.

În ceea ce priveşte echipa naţională de seniori, Florin Bratu a afirmat că în partida câştigată marţi seara cu Suedia s-a văzut o evoluţie. "La naţională e o evoluţie. Atunci când câştigi două meciuri cu adversari grei cei de acolo trebuie felicitaţi. Au dezinvoltură mai mare acum, reuşesc să înscrie goluri. Îl felicit şi pe Cosmin Contra pentru că transmite din energia lui şi jucătorilor. Sperăm că pe viitor se va cristaliza o echipă naţională pentru că avem nevoie de rezultate", a precizat Bratu.

Prima reprezentativă de fotbal a României a învins selecţionata Suediei, calificată la Cupa Mondială 2018, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, într-un meci amical.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...