Fotbal: Brazilianul Marcelo (Real Madrid), în colimatorul parchetului spaniol pentru fraudă fiscală

Fotbal: Brazilianul Marcelo (Real Madrid), în colimatorul parchetului spaniol pentru fraudă fiscală

Parchetul spaniol a cerut începerea urmăririi penale împotriva brazilianului Marcelo, fundașul echipei de fotbal Real Madrid, pentru o fraudă fiscală de o jumătate de milion de euro în 2013, au anunțat surse judiciare, citate de AFP.

Marcelo Vieira da Silva Junior, recrutat de Real Madrid în 2006, ar fi transferat, conform parchetului, în 2013 veniturile obținute din exploatarea drepturilor sale de imagine de către o societate cu sediul în Uruguay, "constituind un prejudiciu pentru bugetul statului de 490.917,70 euro".

Conform parchetului din Madrid, internaționalul brazilian în vârstă de 29 de ani ar fi utilizat de-a lungul anilor mai multe societăți cu sediul în Uruguay și Marea Britanie pentru "a ascunde beneficiile provenind din drepturile sale de imagine".

Una dintre aceste societăți ar fi evitat să plătească fiscului spaniol peste 100.000 de euro în 2011 și 2012, dar dreptul spaniol nu permite angajarea unei urmăriri penale pentru acest tip de infracțiune pentru sume mai mici de 120.000 de euro, a reamintit ministerul public.

"Avocații mei se ocupă de acest caz și sper ca acest lucru să se rezolve cât mai rapid posibil", a reacționat Marcelo, marți seara, după egalul Realului cu Tottenham (1-1) din Liga Campionilor.

Pe lista fotbaliștilor cu probleme cu fiscul se află, după cum se cunoaște, vedeta Barcelonei Lionel Messi și portughezul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…