Fotbal: Brazilianul Ronaldinho, reţinut de poliţie şi acuzat că a intrat în Paraguay cu un paşaport fals

Fotbal: Brazilianul Ronaldinho, reţinut de poliţie şi acuzat că a intrat în Paraguay cu un paşaport fals

Ronaldinho, fostul star al fotbalului brazilian, câştigător al Balonului de Aur în 2005, şi fratele său Roberto de Assis au fost reţinuţi de poliţie şi sunt vizaţi de o anchetă în Paraguay, fiind acuzaţi că au intrat în această ţară cu paşapoarte false, au anunţat autorităţile paraguayene, citate de AFP.

"Ronaldinho urmează să fie audiat joi, la ora 8:00 dimineaţa, la sediul Parchetului", a declarat Euclides Acevedo, ministerul de Interne din mica ţară vecină cu Brazilia.

Poliţia paraguayană a percheziţionat hotelul în care era cazat Ronaldinho la Asuncion, unde se află pentru a promova o carte. La percheziţie au fost descoperite, potrivit ministrului, paşapoarte false confecţionate în capitala Paraguayului în urmă cu câteva luni.

"Anchetăm, de asemenea, responsabilitatea autorităţilor, care le-au permis să intre în ţară cu documente falsificate", a adăugat demnitarul.

Justiţia braziliană l-a privat pe Ronaldinho de paşaport în 2018, după condamnarea fostului fotbalist la plata unei amenzi de 2,5 milioane de dolari, pe care acesta nu a achitat-o niciodată, pentru că şi-a construit fără autorizaţie un debarcader pe malul unui lac aflat într-o arie protejată, conform presei braziliene.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria