Fotbal: Burleanu (FRF) - Selecţionerul la tineret va fi anunţat pe 14 ianuarie, avem o listă lungă pe care e şi Adrian Mutu

Fotbal: Burleanu (FRF) - Selecţionerul la tineret va fi anunţat pe 14 ianuarie, avem o listă lungă pe care e şi Adrian Mutu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că selecţionerul echipei naţionale de tineret a României va fi stabilit în şedinţa Comitetului Executiv din 14 ianuarie, el precizând că pe lista antrenorilor întocmită de Comisia Tehnică a FRF se află şi Adrian Mutu cu "un număr semnificativ de opţiuni".

"Ieri a avut loc o şedinţă a Comisiei Tehnice în care s-a discutat profilul pe care trebuie să-l aibă viitorul selecţioner al naţionalei de tineret. Au fost mai multe nume vehiculate, iar azi, în Comitetul Executiv directorul tehnic Mihai Stoichiţă a prezentat aceste concluzii, urmând ca o decizie privind selecţionerul să o luăm în 14 ianuarie când va avea loc o nouă şedinţă de Comitet Executiv", a spus Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de marţi.

Întrebat dacă Adrian Mutu, în prezent antrenor al echipei secunde a clubului de fotbal Al Wahda FC din Emiratele Arabe Unite, se află printre cei nominalizaţi pentru funcţia de selecţioner la tineret, preşedintele a răspuns: "Au fost mai multe nume care s-au menţionat, fiecare dintre membrii Comisiei Tehnice au avut posibilitatea de a menţiona câte trei nume. În momentul de faţă este o listă chiar lungă, iar Adrian Mutu se află printre cei nominalizaţi şi unul dintre cei care au strâns un număr de opţiuni destul de semnificativ. Nu putem spune că el este în pole position pentru că avem nevoie de o decizie a Comitetului Tehnică în ianuarie şi apoi de una în Comitetul Executiv. Un alt nume care se regăseşte pe această listă este Costel Enache, care de altfel a şi semnat cu Petrolul Ploieşti. Lista însă este una lungă".

"Eu am avut o relaţie foarte bună cu Adrian Mutu în mandatul său de director sportiv al FRF, însă nu pot să mă antepronunţ pentru că ar însemna să influenţez Comisia Tehnică. Aşa că aşteptăm şedinţa din 14 ianuarie a Comitetului Executiv. Şi noi ne-am fi dorit ca azi în Comitetul Executiv să avem un nume din partea Comisiei Tehnice. Dar la nivelul Comisiei Tehnice s-a preferat să se discute la această şedinţă despre profilul noului selecţioner de tineret şi nu de un nume", a adăugat Răzvan Burleanu.

Postul de antrenor al reprezentativei Under 21 a României a rămas vacant după ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de fotbal a aprobat, la 26 noiembrie, cu unanimitate de voturi numirea lui Mirel Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de seniori a României.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”