Fotbal: Burleanu - Voi demara negocierile de reziliere a contractului lui Daum și cele de numire a noului selecționer

Fotbal: Burleanu - Voi demara negocierile de reziliere a contractului lui Daum și cele de numire a noului selecționer

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, conform site-ului oficial al FRF, că va demara negocierile cu Christoph Daum pentru rezilierea contractului, precum și pe cele de numire a noului selecționer al primei reprezentative a României.

"În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum și, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecționer, în baza propunerilor primite de la președintele Comisiei Tehnice", a spus Burleanu, care a avut, luni, o întâlnire cu președintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță.

Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal, întrunită, luni, la Casa Fotbalului, a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018 .

Recomandarea de reziliere a contractului tehnicianului german Christoph Daum va fi supusă validării în prima ședință a Comitetului Executiv, informează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

La finalul ședinței Comisiei Tehnice de luni, președintele acesteia și totodată directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a declarat că majoritatea membrilor a votat pentru rezilierea contractului lui Daum înainte de disputarea ultimelor două partide ale naționalei României din campania de calificare la CM 2018.

"A avut loc o evaluare și o dezbatere privind situația echipei naționale. Apoi, atât membrii Comisiei cu drept de vot prezenți astăzi, cât și cei absenți, prin telefon, s-au pronunțat cu privire la posibilitatea ca actualul staff al echipei naționale să continue până la finalul meciurilor din campania de calificare sau ca președintele FRF să înceapă negocierile pentru rezilierea contractului. Ionuț Badea și Christos Papadopoulos, ca membrii ai staff-ului primei reprezentative, n-au participat la vot. Majoritatea a votat pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului. Ulterior, fiecare membru cu drept de vot a propus variante pentru un viitor selecționer", a afirmat Stoichiță, conform site-ului citat.

În ultima perioadă tot mai mulți oameni de fotbal au solicitat schimbarea din funcție a germanului Christoph Daum, primul selecționer străin al reprezentativei României. De asemenea, spectatorii prezenți, la 1 septembrie, pe Arena Națională, la meciul cu Armenia, i-au cerut demisia selecționerului Christoph Daum, atât la scorul de 0-0, cât și după marcarea golului victoriei României în prelungiri de către Alexandru Maxim. De asemenea, imediat după meciul din 4 septembrie cu Muntenegru, tehnicianul german a declarat că nu depinde de el dacă va rămâne la conducerea echipei naționale a României, precizând că nimeni nu e vinovat de eșecul din această campanie.

Presa sportivă vehiculează o listă de posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care se numără Cosmin Contra, Dan Petrescu, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”