Fotbal: Burleanu-Cât timp FRF și LPF fac o apărare comună, FCSB are șanse minime la TAS

Fotbal: Burleanu-Cât timp FRF și LPF fac o apărare comună, FCSB are șanse minime la TAS

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că atât timp cât FRF și LPF vor face o apărare comună în litigiul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), clubul FCSB are șanse minime să câștige titlul de campioană națională la Lausanne.

"Comitetul Executiv aprobă clasamentul final, nu unul parțial. Iar clasamentul final este al întregii competiții, nu doar al unei faze. Așadar, azi Comitetul Executiv a decis că va aproba doar clasamentul final, mai exact pe 5 iunie, după disputarea ultimului meci din play-out-ul Ligii I. Există timp suficient pentru a merge la TAS între data de 5 iunie (n.r.—când se va omologa clasamentul final al Ligii I) și 14 iulie când e tragerea la sorți (n.r. — a cupelor europene). Cât timp FRF și LPF fac o apărare comună, FCSB are șanse minime de a câștiga la TAS", a spus Burleanu.

Acesta a adăugat că toți membrii Comitetului Executiv al FRF susțin că FC Viitorul este campioana României. "Nu cred că LPF ar putea să vină cu o altă propunere de clasament la 5 iunie. De altfel, toți membrii Comitetului Executiv care au luat cuvântul azi au susținut că FC Viitorul este campioana României. Prin urmare, sunt excluse surprize la ședința din 5 iunie", a menționat Burleanu.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a respins, vineri, cererea LPF de omologare a clasamentului play-off-ului înaintea finalului play-out-ului Ligii I, fapt care micșorează șansele clubului FCSB de a contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne titlul câștigat de FC Viitorul.

Omologarea clasamentului final al Ligii I, ediția 2016-2017, va avea loc într-o ședință a Comitetului Executiv al FRF programată în data de 5 iunie.

În cadrul ședinței de vineri de la Casa Fotbalului, reprezentanții FCSB și FC Viitorul și-au expus punctele de vedere referitor la omologarea clasamentului play-off-ului, înaintea încheierii sezonului competițional.

Gruparea FCSB dorea omologarea clasamentului play-off-ului înainte de finalul play-out-ului pentru ca litigiul să poată fi înaintat în timp util la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în fața echipei FC Viitorul Constanța. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Adrian Drăguț, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...