Fotbal: Campionatul Angliei - Liverpool, victorie categorică în derby-ul cu Manchester United (4-0)

Fotbal: Campionatul Angliei - Liverpool, victorie categorică în derby-ul cu Manchester United (4-0)

FC Liverpool a urcat provizoriu în fotoliul de lider în Premier League, după ce a învins fără drept de apel pe teren propriu, cu scorul de 4-0, formaţia Manchester United, marţi seară, în într-o partidă restantă contând pentru cea de-a 30-a etape a campionatului de fotbal al Angliei.

Atacantul egiptean Mohamed Salah a reuşit o dublă pentru "cormorani", în minutele 22 şi 85, celelalte goluri fiind marcate de columbianul Luis Diaz (5) şi senegalezul Sadio Mane (68).

În minutul 7 al jocului de pe stadionul Anfield, fanii lui Liverpool au aplaudat timp de un minut în semn de solidaritate cu portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul lui Manchester United, care nu a fost convocat pentru acest derby, după decesul unuia dintre cei doi nou-născuţi ai săi.

Foto: (c) NEIL HALL/EPA


În urma acestui succes, Liverpool a acumulat 76 de puncte, cu două în plus faţă de Manchester City, rivala sa în lupta pentru titlul de campioană, care va primi miercuri vizita echipei Brighton.

Manchester United, care luptă pentru calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, rămâne pe poziţia a şasea a clasamentului, la trei puncte distanţă de Tottenham, ocupanta locului al patrulea, ultimul care asigură prezenţa în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

Gruparea de pe Old Trafford are însă un meci în plus faţă de Spurs şi două faţă de Arsenal Londra, ocupanta locului al cincilea, care o devansează pe United la golaveraj.

Miercuri se dispută întâlnirile Newcastle - Crystal Palace şi Manchester City - Brighton, în timp ce joi are loc meciul Burnley - Southampton. O altă partidă restantă din runda a 30-a, Watford - Everton, a fost programată pe 11 mai.

Clasament:
1. FC Liverpool 76 puncte (32 jocuri)
2. Manchester City 74 p (31 j)
3. Chelsea Londra 62 p (30 j)
4. Tottenham Hotspur 57 p (32 j)
5. Arsenal Londra 54 p (31 j)
6. Manchester Unitd 54 p (33 j)
7. West Ham United 52 p (33 j)
....
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro