Fotbal: Campionatul Germaniei - Robert Lewandowski a doborât recordul lui Gerd Muller

Fotbal: Campionatul Germaniei - Robert Lewandowski a doborât recordul lui Gerd Muller

Internaţionalul polonez Robert Lewandowski a marcat al 43-lea său gol pe parcursul unui an calendaristic în campionatul de fotbal al Germaniei, doborând astfel recordul legendarului atacant german Gerd Muller (42), stabilit în 1972, informează AFP.

Lewandowski (34 ani) a realizat această performanţă vineri seara, în cursul meciului câştigat pe teren propriu de echipa sa, Bayern Munchen, în faţa formaţiei WfL Wolfsburg (scor 4-0), în prologul etapei a 17-a a sezonului, ultima a turului. Jocul s-a desfăşurat cu porţile închise, din cauza restricţiilor sanitare în vigoare în Bavaria.

Polonezul a închis tabela în minutul 87, celelalte goluri fiind marcate de Thomas Muller, care a disputat cu această ocazie al 400-lea său meci în Bundesliga (7), Dayot Upamecano (57) şi Leroy Sane (59).

Pentru Lewandowski, acesta a fost al 19-lea gol marcat de la debutul actualei ediţii a ligii germane.


Graţie acestui succes, Bayern Munchen a încheiat prima parte a sezonului în fotoliul de lider, îndreptându-se către al zecelea titlu consecutiv de campioană naţională.

Gruparea de pe Allianz Arena a înscris 56 de goluri pe parcursul turului actualei ediţii de campionat, fiind bine plasată pentru doborârea propriului record de 101 goluri într-un sezon, stabilit în ediţia 1971-1972.

În Liga Campionilor, Bayern a avut din nou o evoluţie fără greşeală, câştigând toate cele şase meciuri din faza grupelor, iar viitoarea sa adversară din optimile de finală, RB Salzburg, va avea nevoie de un miracol pentru a-i putea opri pe germani.

Celelalte partide din runda a 17-a a campionatului Germaniei sunt programate sâmbătă şi duminică.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”