Fotbal: Carlo Tavecchio a demisionat din funcția de președinte al Federației italiene

Fotbal: Carlo Tavecchio a demisionat din funcția de președinte al Federației italiene

Carlo Tavecchio a demisionat din funcția de președinte al Federației italiene de fotbal (FIGC) la o săptămână după ce prima reprezentativă a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor din Rusia.

Marcello Nicchi, președintele asociației arbitrilor italieni, a anunțat că Tavecchio a renunțat la funcția sa în cadrul unei reuniuni a FIGC care a avut loc la Roma.

În urma criticilor dure care au urmat ratării calificării la turneul final al CM, Tavecchio l-a demis pe antrenorul naționalei, Gian Piero Ventura, care nu și-a înaintat demisia după eșecul suferit, fiind demarate discuții cu Carlo Ancelotti pentru preluarea băncii tehnice.

Italia a ratat până acum doar două ediții ale Cupei Mondiale de fotbal, cele din 1930 și 1958, iar eșecul calificării la ediția 2018 se poate transforma într-o adevărată "apocalipsă" pentru fotbalul italian, din punct de vedere economic și sportiv, conform presei din peninsulă.

Italia a terminat la egalitate, 0-0, cu selecționata Suediei, săptămâna trecută la Milano, scandinavii obținând biletul pentru turneul final de anul viitor grație victoriei la limită din meciul tur (1-0).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante