Fotbal: CFR Cluj - Dinamo Kiev 0-0, în meci pentru pace

Fotbal: CFR Cluj - Dinamo Kiev 0-0, în meci pentru pace

CFR Cluj a terminat la egalitate cu Dinamo Kiev, campioana Ucrainei, 0-0, miercuri seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, într-un ''meci pentru pace''.

Partida a fost a treia susţinută de Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, în turneul său european pentru a strânge fonduri în folosul victimelor războiului din Ucraina. Dinamo le-a câştigat pe primele două cu scorul de 3-1, cu Legia la Varşovia şi Galatasaray la Istanbul.

CFR a avut cele mai mari ocazii în partida de miercuri, în prima repriză prin Păun, al cărui şut a fost respins în bară de portarul Buşcean, iar în partea secundă prin Costache, care a ratat de la 10 metri în min. 64. În min. 65, Sidorciuk l-a faultat în careu pe Costache, dar arbitrul nu a acordat penalty.

Jucătorii au intrat pe teren cu steagul Ucrainei pe umeri. De asemenea, împreună cu arbitrii, au desfăşurat un banner în culorile Ucraine la centrul terenului pe care scria Match for Peace (meci pentru pace) şi #StopWarInUkraine (Stop războiului din Ucraina). De asemenea, în peluza stadionului a fost desfăşurat un banner cu inscripţia ''Stop the War''.

Vlăduţa Lupău şi Iulia Sanina au intonat imnurile României, respectiv Ucrainei şi s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

Meciul a fost precedat de un concert pentru pace, susţinut de soliste din Ucraina şi România: Ruslana, Vlăduţa Lupău, Adela Todoran, Dorofeeva, Katerina Pavlenko, Iulia Sanina.

Toate încasările din bilete vor fi donate pentru sprijinirea ucrainenilor încercaţi de războiul din ţara lor. CFR Cluj a pus în vânzare bilete la preţul de 10 lei, la Tribuna a 2-a, şi de 50 de lei, VIP A şi VIP B. Refugiaţii ucraineni din România au avut acces gratuit la acest meci.

Dinamo Kiev, care are 16 titluri de campioană a Ucrainei, îşi va continua turneul său european cu meciuri pe care le va susţine cu Borussia Dortmund, pe 26 aprilie, şi Dinamo Zagreb, pe 28 aprilie

CFR Cluj - Dinamo Kiev 0-0
Cluj-Napoca, Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu''
meci amical

Au evoluat echipele:
CFR: 23. Karlo Letica - 4. Cristian Manea, 24. Rareş Bălan, 5. Kristian Dimitrov (75. Adrian Gîdea, 83), 96. Florin Ştefan (28. Ovidiu Hoban, 75) - 40. Lovro Cvek (29. Rachid Bouhenna, 75), 8. Runar Mar Sigurjonsson (77. Roger, 63) - 7. Adrian Păun (94. Cătălin Itu, 63), 11. Alexandru Chipciu (20. Cristian Neguţ, 46), 30. Daniel Birligea (18. Valentin Costache, 46) - 17. Marko Dugandzic (99. Sergiu Buş, 63). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 90. Răzvan Sava - 14. Raoul Mal, 25. Hadi Sacko.
Dinamo Kiev: 1. Ghiorghi Buşcean (71. Denis Boiko, 46) - 44. Vladislav Dubinceak (14. Konstantin Vivcearenko, 46), 25. Ilia Zabarnîi (6. Mikita Burda, 69), 34. Oleksandr Sirota (4. Denis Popov, 46), 20. Oleksandr Karavaev (73. Anatol Bol, 80) - 5. Serghei Sidorciuk (18. Oleksandr Andrievski, 69), 10. Mikola Şaparenko - 19. Denis Garmaş (8. Volodimir Şepelev, 46), 99. Denis Antiuh (17. Vladislav Vanat, 46), 15. Viktor Ţîgankov (28. Vladislav Kulaci, 80) - 41. Artem Besedin (9. Artem Dovbik, 80). Antrenor: Mircea Lucescu.
Rezerve neutilizate: 35. Ruslan Neşceret - 29. Vitali Buialski.

Arbitru: Szabolcs Kovacs.
Cartonaş galben: Popov (89).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) FC Dynamo Kyiv /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...