Fotbal: CFR Cluj - Slavia Praga 0-1, în play-off-ul Ligii Campionilor

Fotbal: CFR Cluj - Slavia Praga 0-1, în play-off-ul Ligii Campionilor

CFR Cluj a fost învinsă de formaţia cehă Slavia Praga cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în prima prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal.

Slavia, cu internaţionalul român Nicolae Stanciu integralist şi cu Alexandru Băluţă pe banca de rezerve, a câştigat prin golul marcat de Lukas Masopust (28). CFR putea obţine mai mult, dar a avut o bară şi a ratat un penalty prin Billel Omrani (79).

Campioana României a fost dominată clar în prima repriză, Slavia arătând un plus de viteză, de determinare, de forţă, de tehnică şi, nu în ultimul rând, de valoare.

CFR a avut prima ocazie clară a partidei, dar Ţucudean (7) a fost deposedat in extremis în careul Slaviei de Hovorka.

Slavia a presat continuu şi o primă situaţie periculoasă a apărut în min. 11, când Boril a şutat peste poartă. Nigerianul Olayinka a expediat un şut-centrare (13), dar balonul s-a dus prin faţa porţii.

Djokovic (21) a şutat din voleu din careu, dar mingea s-a dus peste ţintă.

Olayinka (24) a trimis un şut slab, prins de Arlauskis, iar Soucek (25) a fost deposedat în ultimă instanţă de Burcă în careu.

Ţucudean a avut o nouă ocazie mare de gol, dar Kolar (27) a salvat situaţia la lovitură de cap a atacantului.

Slavia a marcat singurul gol al partidei în min. 28, când Stanciu a trimis din corner în marginea careului, iar Masopust l-a surprins pe Arlauskis, mascat, cu un şut din drop.

Campioana Cehiei a încheiat prima repriză cu o posesie de 63%-37%, dar nu a reuşit să îşi mai creeze ocazii de gol.

CFR a început mai bine repriza a doua, iar şutul lui Rondon (51) a fost deviat de Kolar în bară, după o minge recuperată de Omrani.

Bordeianu (52) şi Camora (67) nu au nimerit poarta cu şuturi din afara careului.

Soarta partidei se putea schimba în min. 79, când Omrani a ratat un penalty, şutul său fiind respins de portarul Kolar. Tot francezul a obţinut lovitura de pedeapsă, la un duel cu Olayinka.

Slavia a încheiat meciul fiind superioară la aproape toate capitolele statistice, cele mai clare fiind posesia mingii (61%-39%), şuturi la poartă (8-4), pase (420-245), pase complete (302-122) sau distanţă alergată (110,7 km-103,5 km).

Meciul din Gruia a consemnat prima utilizare a arbitrajului video (VAR) în România.

Slavia a ajuns la şapte meciuri consecutive fără înfrângere în faţa echipelor din România (trei victorii, patru egaluri).

Manşa secundă dintre Slavia şi CFR va avea loc pe 28 august, la Praga. Câştigătoarea va evolua în grupele Champions League, iar învinsa în grupele Europa League.

CFR Cluj - Slavia Praga 0-1 (0-1)
A marcat: Lukas Masopust (28).
Billel Omrani a ratat un penalty în min. 79 (a apărat Ondrej Kolar).
Cluj-Napoca, Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu''
Liga Campionilor - play-off (prima manşă)

Au evoluat echipele:
CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis - 16. Mateo Susic, 3. Andrei Burcă, 92. Mike Cestor, 45. Mario Camora (căpitan) - 6. Luis Aurelio (7. Adrian Constantin Păun, 72), 37. Mihai Bordeianu (28. Ovidiu Hoban, 87), 8. Damjan Djokovic - 10. Ciprian Deac, 20. George Ţucudean (99. Mario Rondon, 46), 9. Billel Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 12. Cosmin Vâtcă - 18. Valentin Ionuţ Costache, 30. Andrei Mureşan, 77. Ionuţ Peteleu.
Slavia: 1. Ondrej Kolar - 5. Vladimir Coufal, 2. David Hovorka, 15. Ondrej Kudela, 18. Jan Boril - 22. Tomas Soucek (căpitan), 27. Ibrahim-Benjamin Traore (33. Alex Kral, 64) - 28. Lukas Masopust (3. Tomas Holes, 84), 7. Nicolae Stanciu, 9. Peter Olayinka - 14. Mick van Buren (21. Milan Skoda, 68). Antrenor: Jindrich Trpisovsky.
Rezerve neutilizate: 31. Premysl Kovar - 10. Josef Husbauer, 20. Alexandru Băluţă, 29. Abdulla Yusuf Helal.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun; al patrulea oficial: Huseyin Gocek
Arbitru video: Mete Kalkavan; arbitru asistent video: Ali Palabiyik (toţi din Turcia)
Delegat UEFA: Thibault De Gendt (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Eugen Strigel (Germania)
Cartonaşe galbene: Djokovic (31), Coufal (43), Bordeianu (45), Burcă (70), Soucek (87), Skoda (90+2).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) SK Slavia Praha /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale