Fotbal: CFR Cluj o va înfrunta pe Dinamo Zagreb, în turul al doilea preliminar al Ligii Camponilor

Fotbal: CFR Cluj o va înfrunta pe Dinamo Zagreb, în turul al doilea preliminar al Ligii Camponilor

CFR Cluj o va înfrunta pe Dinamo Zagreb în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, în eventualitatea că va trece de maltezii de la Floriana FC, în primul tur, potrivit tragerii la sorţi efectuate luni la Nyon.

Duelul cu campioana Croaţiei ar urma să aibă loc pe 25 sau 26 august, la Cluj-Napoca.

CFR o va înfrunta pe Floriana FC pe 18 sau 19 august, în deplasare.

Duelurile din primele trei tururi preliminare vor avea loc în manşă unică, din cauza prelungirii stagiunii 2019-2020 a cupelor europene, după pauza impusă de pandemia de coronavirus.

Dinamo Zagreb a câştigat detaşat ediţia trecută a campionatului Croaţiei, cu un avans de 15 puncte faţă de următoarea clasată, Lokomotiva Zagreb. Cele două formaţii se vor întâlni şi în prima etapă a noii stagiuni, pe 16 august, cu Dinamo în postura de gazdă.

În opt rânduri, Dinamo Zagreb a întâlnit echipe româneşti în cupele europene.

Primul duel a avut loc în turul al doilea al Cupei Cupelor, sezonul 1964-65, când Dinamo trecea de Steaua cu 2-0 şi 3-1. În sezonul 1966-67, în Cupa Oraşelor-Târguri, în optimi, Dinamo Zagreb o elimina pe Dinamo Piteşti după 0-0 şi 1-0. În sezonul următor, reprezentanta Iugoslaviei trecea de Petrolul Ploieşti după 5-0 şi 0-2, în primul tur al Cupei Oraşelor-Târguri (1967-68). În stagiunea 1976-77, în primul tur al Cupei UEFA, Dinamo a obţinut două victorii cu ASA Târgu Mureş, 3-0 şi 1-0.

Singura dată când echipa croată a fost eliminată de o reprezentantă a României a fost în ediţia 1993-94 a Champions League, Steaua câştigând în primul tur cu 3-2 la Zagreb, după care a pierdut cu 1-2 acasă, dar a mers mai departe graţie golurilor înscrise în deplasare.

În sezonul 2009-10 al Europa League, Dinamo şi FC Timişoara şi-au împărţit victoriile în grupă, 2-1 pentru bănăţeni şi 3-0 pentru echipa din Zagreb. În stagiunea 2014-15, în play-off-ul Europa League, Dinamo a eliminat-o pe Petrolul Ploieşti cu 2-1 şi 3-1, iar în grupe şi-a împărţit victoriile cu Astra Giurgiu, 5-1 şi 0-1.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...