Fotbal: Chile a câștigat Copa America Centenario la loviturile de departajare

Fotbal: Chile a câștigat Copa America Centenario la loviturile de departajare

Reprezentativa de fotbal a statului Chile a câștigat Copa America Centenario, duminică, după ce a învins formația Argentinei în finala desfășurată pe MetLife Stadium din East Rutherford (SUA) cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare.

Chile și-a trecut trofeul în palmares pentru al doilea an consecutiv, în 2015 învingând în finală tot Argentina și tot la loviturile de departajare, dar cu scorul de 4-1. Argentina rămâne fără un trofeu câștigat de 23 de ani, pierzând a treia finală în tot atâția ani, după Cupa Mondială 2015 și Copa America 2015. Ultimul trofeu al echipei ''albiceleste'' este Copa America în 1993.

Chilienii au obținut al doilea lor titlu din istorie, după cel de anul trecut, după ce Messi, considerat cel mai bun fotbalist al planetei, a ratat prima lovitură de departajare a Argentinei. De la învinși a mai ratat Lucas Biglia, iar de la chilieni a irosit un șut Arturo Vidal.

Scorul a fost ''alb'' după 90 și după 120 de minute, dar Argentina a avut o mare ocazie de gol prin Gonzalo Higuain, singur cu portarul chilian (21). Cele două echipe au jucat încă din prima repriză în zece oameni, după eliminările chilianului Marcelo Diaz (28) și argentinianului Marcos Rojos (43).

Prima șansă de gol a chilienilor a venit abia în minutul 79, când a ratat Eduardo Vargas. Același jucător a fost aproape de deschiderea scorului în prelungiri (99), pentru ca un minut mai târziu argentinienii să treacă și ei pe lângă gol, prin Javier Mascherano.

Pentru Argentina au transformat Mascherano și Agüero, iar pentru Chile au înscris Castillo, Aranguiz, Beausejour, Silva.

În fața a 82.026 de spectatori:
Argentina: Romero — Mercado, Otamendi, Funes Mori, Rojo — Banega (Lamela, 111), Mascherano, Biglia — Messi (căpitan), Higuain (Agüero, 70), Di Maria (Kranevitter, 57). Selecționer: Gerardo Martino.
Chile: Bravo (căpitan) — Isla, Medel, Jara, Beausejour — Diaz, Vidal, Aranguiz, Fuenzalida (Edson Puch, 80) — Vargas (Nicolas Castillo, 109), A. Sanchez (Francisco Silva, 104). Selecționer: Juan Antonio Pizzi.

Arbitru: H. Lopes (Brazilia).
Cartonașe galbene: Mascherano (37), Messi (40), Kranevitter (94), Vidal (37), Beausejour (52), Aranguiz (69).
Cartonașe galbene:Rojo (43), Diaz (16, 28).

Clasamentul golgheterilor:
6 goluri: Vargas (Chile)
5 goluri: Messi (Argentina)
4 goluri: Higuain (Argentina)
3 goluri: Coutinho (Brazilia), Dempsey (SUA), Sanchez (Chile)

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...