Fotbal: Christian Eriksen a marcat la revenirea pe stadionul în care a suferit un stop cardiac

Fotbal: Christian Eriksen a marcat la revenirea pe stadionul în care a suferit un stop cardiac

Internaţionalul danez Christian Eriksen a marcat un gol în meciul amical câştigat de naţionala de fotbal a ţării sale, cu scorul de 3-0, în faţa Serbiei, marţi seara la Copenhaga, pe stadionul în care a fost victima unui stop cardiac vara trecută, în timpul EURO 2020.

Înaintea startului jocului, căpitanul echipei Danemarcei a fost ovaţionat de spectatori, care au desfăşurat în tribune bannere pe care se punea citi: "Bun venit acasă, Christian" în engleză şi în daneză, la intrarea jucătorilor pe gazonul de pe Parken, stadionul naţional din capitala daneză.

Eriksen, purtătorul tricoului cu numărul 10, a părăsit terenul în minutul 80, fiind aplaudat în picioare de public, la 20 de minute după ce a marcat al treilea gol al întâlnirii.

"Să revin pe Parken şi să marchez un gol, cu primirea pe care am avut-o, este ceva care îţi dă fiori. Este ceva care mă face incredibil de fericit", a declarat Eriksen pentru televiziunea daneză, la capătul unui meci disputat cu casele închise, lucru care nu s-a mai întâmplat de ani de zile la un amical al naţionalei daneze.

Vizibil emoţionat, Christian Eriksen, care joacă în prezent în Premier League, la formaţia Brentford, a rămas mult timp pe teren alături de coechipierii săi pentru a saluta publicul.

Pe 12 iunie 2021, fotbalistul în vârstă de 30 ani s-a prăbuşit pe gazonul stadionului Parken, fiind victima unui stop cardiac. El a fost resuscitat la faţa locului, sub ochii spectatorilor îngroziţi, înainte de a fi transporta la spital. El trăieşte de atunci cu un defibrilator intern, fiind nevoit din această cauză să-şi rezilieze contactul cu fosta sa echipă, Inter Milano, în condiţiile în care în Seria A jucătorii nu pot evolua cu un astfel de dispozitiv medical.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mhiai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?